Volledig scherm
© Tonny Presser / Pix4Profs

Kruf over eerste zege MOC'17: Heeft te lang geduurd

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Na de winst op Brabantia gaat MOC’17 op zoek naar een plek in de subtop. Daar hoort de ploeg ook, volgens aanvaller Brian Kruf.

Wat waren ze zondag bij MOC’17 blij met de eerste zege van het seizoen. Brabantia met 3-1 geklopt. Eindelijk. Ook voor de op het oude nest teruggekeerde Brian Kruf (23) voelde het als een bevrijding. "Het heeft ook veel te lang geduurd."

Natuurlijk bleven de resultaten bij MOC’17 tot dusver onder de verwachting. Het dieptepunt: thuis met 1-2 verliezen van laagvlieger Marvilde. "Je voelt je dan zo schuldig, naar de trainer toe en naar iedereen rond de club."

Tactiek
Zijn geloof in de visie van trainer Natalino Storelli is ongebroken. "Die man is tactisch zo sterk en hij kent bij wijze van spreken de schoenmaat van elke speler bij de tegenstander."

Toch was het wennen bij MOC’17, aan nieuwe spelers en een andere speelstijl. "Vroeger druk zetten, verder van de goal spelen, het vraagt tijd om dat als team goed onder de knie te krijgen. Het is een proces dat ons punten heeft gekost.’’

Potentie
Maar met MOC’17 gaat het goed komen, daar is hij van overtuigd. Kruf wijst op het opbloeien van Achraf Laabich, de pure klasse van Niskant Jagernath, de toegevoegde waarde van de van Halsteren gekomen Twan van Mechelen en de progressie van jonge spelers als Vincent Ivens en de uit de Onder 19 aangesloten Max Heijnen. "Er zit gewoon heel veel potentie in deze groep."

Subtop
​Kruf rekent er op dat de zege op Brabantia de opmaat is voor een sterke twee periode en uiteindelijk een plek in de subtop in de eerste klasse. "Met onze kwaliteit moet je bovenin mee kunnen doen."

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."