Volledig scherm
24-08-2019: Voetbal: Kozakken Boys v TEC: Werkendam Sven van Ingen of Kozakken Boys © BSR Agency

Kozakken Boys slaat na rust toe en overmeestert De Treffers

Kozakken Boys begon vorige week slecht aan het seizoen met een thuisnederlaag tegen TEC. Op bezoek bij De Treffers ging het beter. Na rust sloegen de bezoekers in korte tijd twee keer toe, dat was voldoende voor de zege.

De Treffers - Kozakken Boys 1-2 (0-0). 51. Tjeu Langeveld (e.d.) 0-1, 61. Yasin Ouja 0-2, 88. Lowie van Zundert 1-2.

Moment van de wedstrijd: Kozakken Boys sloeg na rust toe in Groesbeek. In de tweede helft komt Kozakken Boys op voorsprong. Een schot van Tyrone Conraad verdwijnt via de kluts en Treffers-speler Tjeu Langeveld in het doel. Zo’n tien minuten later wordt invaller Yasin Ouja onderuit gehaald. Hij schiet zelf de vrije trap achter doelman Niels Kornelis. In de slotfase komt De Treffers nog terug, maar Kozakken Boys geeft de zege niet meer uit handen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Kozakken Boys staat na twee duels op de achtste plaats in de tweede divisie.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.