Volledig scherm
Kozakken Boys-trainer Danny Buijs. © Gerrit van Keulen/VI Images

Kozakken Boys nadert de koppositie na ruime zege

WERKENDAM - Kozakken Boys is aardig op stoom gekomen in de tweede divisie. Het won zaterdag met 4-1 van HHC Hardenberg en heeft evenveel punten als koploper Jong AZ, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Welgeteld vijf minuten hadden de bezoekers in Werkendam zicht op een aanvaardbare uitslag. Na een slechte eerste helft profiteerde Sargon Gouriye net na rust van een fout van de doelman, hij tekende 2-1 aan. Bij een volgende corner van de thuisclub werden de afspraken door HHC evenwel vergeten, zodat Quentin Jakoba vrijstaand op de rand van het strafschopgebied weer orde op zaken kon stellen.

Kozakken Boys was voor de 2-1 al op voorsprong gekomen via Everton Pires Tavares (strafschop) en Ahmed El Azzouti.

Na de 3-1 van Jakoba zorgde Pires Tavares ook nog voor het slotakkoord: 4-1.

Kozakken Boys kent zo een topweek, waarin het midweeks al met 3-0 won van Helmond Sport in het bekertoernooi.

Kozakken Boys – HHC Hardenberg 4-1 (2-0). 18. Everton Pires Tavares 1-0, 41. Ahmed El Azzouti 2-0, 54. Sargon Gouriye 2-1, 58. Quinten Jakoba 3-1, 86. Pires Tavares 4-1.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.