Volledig scherm
ODIO (groen-wit) kende moeite met het veld in Zegge. (archieffoto) © Pix4profs/Iman Fase

Koplopers Nieuw Borgvliet en ODIO morsen punten, concurrentie loopt in

zondag 4BZowel Nieuw Borgvliet, ODIO als Sprundel leed verrassend puntverlies. BSC profiteerde door met 1-4 van Grenswachters te winnen en klimt naar een gedeelde tweede plaats met slechts een punt achterstand op Nieuw Borgvliet.

DIOZ - ODIO (0-0). 0-1 Damian Elenbaas (pen.), 1-1 Aron van Overveld (pen.).
Beide trainers hadden vrede met de uitslag, maar klaagden over het slechte veld. ODIO-trainer Peter van Oirschot: ,,Het was niet hoogstaand, maar dat kan op zo’n veld ook niet.’' DIOZ-trainer John van Aert legde uit: ,,Er waren al twee wedstrijden op dit veld gespeeld voordat wij begonnen.’’

Noordhoek - METO 2-4 (1-2). 0-1 Gijs Verresen, 1-1 Rein Dekkers, 1-2 Jens Hermans, 1-3 Joep van Kalmthout, 1-4 Verresen, 2-4 Sven Reuvers.
,,METO was voor rust sterker, maar in de tweede helft gingen wij drukken en dat leverde drie kansen op. Die werden helaas niet benut”, verklaarde Noordhoek-trainer Hans Korteweg. METO-trainer Ronald Broos vond zijn ploeg ‘voetballend beter’ ,,Noordhoek zette in op fysiek en werkte met lange ballen, maar hier konden wij goed onderuit voetballen’', aldus Broos.

SVC - Sprundel 2-2 (1-1). 0-1 Rob Monden, 1-1 Yourian Frijters, 2-1 Nick Vrins, 2-2 Jovanni van Nijnatten.
,,We speelden onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Alleen mijn keeper en grensrechter waren goed”, aldus Sprundel-trainer Paul van Buuren. SVC-trainer Karel Daamen was teleurgesteld omdat Sprundel pas in blessuretijd langszij kwam: ,,We hadden het over de streep moeten trekken. Een overwinning zou weliswaar niet verdiend zijn geweest, maar we hebben de punten keihard nodig.”

WVV‘67 - NSV 2-2 (0-0). 1-0 Robin Schipperijn, 1-1 Martin Kuijer, 2-1 Max van Elzakker, 2-2 Arno van Gastel (pen.).
NSV-trainer Andy Wierikx: ,,Ik ben blij dat het in blessuretijd nog 2-2 werd, maar wij waren de hele wedstrijd beter en verdienden drie punten.” WVV'67-trainer Gerard Lazarom ergerde zich dood aan de scheidsrechter: ,,Voor rust keurde hij een glaszuiver doelpunt af en in blessuretijd gaf hij NSV dat cadeautje.’’

Vivoo - RSV 1-2 (1-0). 1-0 Bas van der Heijden, 1-1 Sam Jongeneelen, 1-2 Joeri Nooyens.
Vivoo-trainer Rudo Gommers was allesbehalve gelukkig: ,,RSV speelde afbraakvoetbal en daar kunnen wij niet mee omgaan.”

Grenswachters - BSC 1-4 (1-1). 1-0 Maxime Huibregts, 1-1 Mark Deijkers, 1-2 Matteo Castro, 1-3 Robin Geeraers, 1-4 Stijn van Iersel.
Kort na rust verzuimde de scheidsrechter om een penalty te geven aan Grenswachters. Direct hierna scoorde Matteo Castro de 1-2. Volgens beide trainers was deze fase beslissend voor het verloop van de wedstrijd.

Nieuw Borgvliet - Wernhout 1-3 (0-0). 0-1 Maikel Zagers (pen.), 0-2 Zagers, 1-2 Dylan Jansen, 1-3 Davey Domen.
Nieuw Borgvliet-trainer Joost Demmers: ,,Wij waren voor rust, vooral tijdens het eerste kwartier, sterker maar de uitstekende doelman van Wernhout hield zijn ploeg overeind. In de eerste vijf minuten na rust laten we Wernhout twee keer scoren en hierdoor geven we de wedstrijd uit handen.’’