Volledig scherm
Dongen en ASV De Dijk betreden het veld. © Daan de Jong

Koploper De Dijk ontneemt Dongen ongeslagen thuisstatus

ZONDAG DERDE DIVISIE - Het topduel tussen Dongen en De Dijk ging verloren voor de Kanaries. De koploper was op Sportpark de Biezen met 1-2 te sterk.

Op het kunstgrasveld kende Dongen een droomstart. Tom Kolkert dook in minuut drie vrij op voor Jeroen Verhoeven. De Dongen-spits zette zijn ploeg op 1-0, door de oud-doelman van Ajax door de benen te spelen. Dongen was fel en verdedigend erg sterk. De Dongense defensie zorgde ervoor dat de koploper uit Amsterdam niet haar vertrouwde spel kon spelen. Bovendien waren de beste kansen voor de thuisploeg. Na een halfuur miste Remon Koenen een grote kans op 2-0. Hij kon niet goed bij de scherpe voorzet van Tom Kolkert en tikte de bal voor open goal naast.

Na de rust kantelde De Dijk het duel snel. Binnen tien minuten stond het namelijk 1-2. Eerst viel een boogbal van Tayeb binnen via de onderkant van de lat: 1-1. In de 52ste minuut knalde Kaars de bal snoeihard in de kruising: 1-2.

Dongen probeerde ging hierna aanvallender spelen, maar kreeg geen grip meer op het duel. Ballen tegen de paal en de lat voorkwamen meerdere goals voor De Dijk. In de slotfase speelde Dongen alles of niets, maar de bal viel niet goed voor de ploeg van Timmers. En zo verloor Dongen voor het eerst een thuisduel in de Derde Divisie.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."