Volledig scherm
Bavel (groene shirts) ging onderuit tegen TSV Gudok. Gilze profiteerde optimaal tegen Virtus. (archieffoto) © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Koploper Bavel lijdt eerste nederlaag, negental Virtus gaat onderuit bij Gilze

zondag 3BVorige week was Bavel nog de glorieuze winnaar in de derby tegen UVV’40, tegen TSV Gudok leed de nog ongeslagen koploper haar eerste nederlaag. Runner-up Gilze profiteerde optimaal met een klinkende zege op Virtus, dat met negen man het duel uitspeelde.

Irene’58 - Be Ready 2-1 (0-1) 0-1 Stephan Huismans, 1-1 Merijn Martens, 2-1 Erwin Timmermans.
“We controleerden tot de 80ste minuut, daarna gaven we alles weg,” baalde Be Ready-trainer Marco Verschuren. “Soms spelen we goed en krijgen we te weinig. Nu hadden wij het geluk aan onze kant”, vertelde Irene'58-trainer Paul van Dijk.

Oosterhout - RCD 2-0 (2-0) 1-0 Sandro Ariza, 2-0 Matthew Coenraadts.
“Voor rust zag ik goed spel van onze kant. In de tweede helft zakten wij terug tot een bedenkelijk niveau. Het was de slechtste helft tot nu toe”, zei Oosterhout-trainer Richard van Gils.

Groen Wit - ZIGO 3-0 (2-0) 1-0 Yassine el Allouchi, 2-0 Koen Vaas, 3-0 Chafik Boushaba.
“Ik was zeer tevreden met de uitslag, maar echt een goede wedstrijd was het niet,” gaf Groen Wit- trainer Martijn van Galen eerlijk toe.

Bavel - TSV Gudok 2-4 (1-2) 1-0 Niek Akkermans, 1-1, 1-2, 1-3 en 1-4 TSV Gudok, 2-4 Niek Akkermans (pen.).
“We kwamen wat gelukkig op 1-0, daarna was TSV Gudok in de eerste helft beter. Na rust pakten we de zaken beter aan, waren enkele malen dicht bij 2-2, maar bij 1-3 was het duel gespeeld,”, oordeelde Bavel- trainer Coen Rijppaert.

Gilze - Virtus 4-0 (1-0)- 1-0 Willem van Eijck (pen.), 2-0 Tom van Gestel, 3-0 Remco van Hoek, 4-0 Rick van den Dungen.
Met de winst bracht Gilze de achterstand op koploper Bavel terug tot twee punten. “We kijken niet naar Bavel, alleen naar onszelf,” was de reactie van Gilze-trainer Jeremy Buchly. 

Virtus speelde het duel met negen man uit na rode kaarten voor Joshua Broeders en Franco Groenewegen. “De penalty die we voor rust tegen kregen was al discutabel. Later bleek des te meer, dat we de arbitrage bepaald niet mee hadden”, vond Virtus-trainer Siwa Ken Aigbosuria. 

EMMA - UVV’40 2-3 (2-1) 1-0 Enes Ak, 1-1 Fabio Evaz, 2-1 Michel van Pelt (pen.), 2-2 Dennis le Feber, 2-3 Niek van Vliet.
“Prima gevoetbald hier. UVV'40-keeper Luc van Dongen stopte nog een tweede penalty van Emma. Eindelijk viel het voor ons eens de goede kant uit.” zei UVV'40-trainer Johan Gabriëls.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.