Volledig scherm
De revelatie van de derde divisie heeft een heuse goalgetter in huis: Rémon Koenen (28) scoorde al twaalf keer. © Foto: Joyce van Belkom/Pix4Profs

Kolkert en Koenen helpen Dongen aan zege

ZONDAG DERDE DIVISIE - Dongen heeft de verre uitwedstrijd bij HSC'21 met 0-2 gewonnen. Tom Kolkert en Remon Koenen zorgden voor de goals namens De Kanaries in Haaksbergen.

In de eerste helft was de thuisploeg de iets betere ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden. Eerder dit seizoen was Dongen deze tegenstander met 4-1 de baas en ook in de tweede ontmoeting met HSC'21, greep het de leiding. Tom Kolkert speelde zichzelf vrij en draaide de bal in de verre hoek in de 39e minuut: 0-1.

Na de pauze kreeg Dongen kansen om de score uit te bouwen, maar dit gebeurde uiteindelijk pas laat in het duel. In de 78e minuut bewees topscorer Remon Koenen zijn ploeg een goede dienst door te zorgen voor 0-2. Dit was de eindstand. "Het was een verdiende zege, we hebben een prima duel gespeeld", aldus Dongen-coach Ron Timmers. "Het is erg fijn om een terugreis van twee uur te starten met drie punten op zak. Dat zorgt toch voor wat extra gezelligheid onderweg", zei hij vanuit de spelersbus.

De topper in de derde divisie, tussen De Dijk en Westlandia, is gewonnen door de nummer twee. Dongen blijft dus derde met vijf punten minder dan Westlandia en negen minder dan De Dijk, maar beide ploegen hebben één duel meer gespeeld.