Volledig scherm
© Thinkstock

Kogelvangers-trainer geschorst tot eind van het seizoen: tuchtcommissie acht kopstoot bewezen

Kogelvangers-trainer Erik van der Giesen is geschorst tot het eind van dit seizoen. De straf is opgelegd voor het uitdelen van een kopstoot.

De tuchtcommissie acht dus bewezen dat de trainer van Kogelvangers een kopstoot heeft uitgedeeld na afloop van het duel met De Jonge Spartaan, op 4 november, aan een grensrechter van de tegenpartij. De aanklager eiste twaalf maanden schorsing, de tuchtcommissie besloot tot twaalf maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk, zo meldt een woordvoerder van de KNVB.

Daar bovenop geldt een proeftijd van twee jaar, ingaande na de zeven maanden onvoorwaardelijke schorsing. Die schorsing houdt in dat Van der Giesen pas volgend seizoen weer langs het veld mag staan. 

De grensrechter van De Jonge Spartaan uit Middelharnis deed aangifte van mishandeling. ,,De trainer van De Kogelvangers was volgens de grensrechter die aangifte deed, zo teleurgesteld dat hij hem na de wedstrijd in plaats van een hand een kopstoot gaf", zei politiewoordvoerster Esther Boot daarover tegen BN DeStem. 

De trainer wilde geen commentaar geven op het incident. ,,Maar ik heb absoluut géén kopstoot uitgedeeld.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen