Mark Klippel, dit seizoen assistent bij hoofdklasser Halsteren, stond eerder voor de groep bij Madese Boys. (archieffoto).
Volledig scherm
Mark Klippel, dit seizoen assistent bij hoofdklasser Halsteren, stond eerder voor de groep bij Madese Boys. (archieffoto). © Else Loof / Pix4Profs

Kogel is door de kerk: Klippel volgt Sweres op bij Roosendaal

trainerscarrouselHet is nu officieel: Mark Klippel volgt Peter Sweres op als trainer van tweedeklasser Roosendaal. De club laat weten dat Klippel voor één seizoen tekent met de optie voor een tweede seizoen. Het plan is om meerdere jaren samen te werken aan de toekomst van de tweedeklasser.

Mark Klippel is enthousiast over de aanstaande samenwerking. ,,Roosendaal is een grote club die naar mijn mening de mogelijkheden heeft om nog stappen omhoog te zetten. In het gesprek met Remco Broos en Rinie Konings van de technische commissie werd mij de ambitie, organisatiestructuur en afspraken binnen de club duidelijk. Er is een duidelijk plan en in het gesprek met een delegatie van de spelersgroep was de drive, ambitie en vooral het plezier van de spelers ook erg herkenbaar aanwezig.”

Ook Roosendaal is blij met het vastleggen van Klippel. Broos van de technische commissie legt uit: ,,In overleg met de spelersgroep en het bestuur is een trainersprofiel opgesteld. Mark was vanaf het begin een belangrijke kandidaat en het was al vrij snel duidelijk dat hij perfect in het plaatje zou passen. Hij heeft een duidelijke visie en ambitie, is gewend om (indien nodig) jeugdspelers in te passen en heeft langere perioden bij een club gewerkt en daar ook telkens iets weggezet. Bij navraag over hoe Mark als trainer was, kregen we ook positieve signalen terug. Kortom: voor mij en alle betrokkenen in dit proces dus een perfecte invulling van de vacature voor hoofdtrainer van onze club”.

Klippel stond eerder vijf seizoenen aan het roer bij Cluzona. Met de club uit Wouw promoveerde hij twee keer op rij tot de derde klasse. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar Madese Boys, waarmee hij uitgroeide tot een serieuze promotiekandidaat in de tweede klasse. Dit seizoen zit Klippel op de bank als assistent van Halsteren-trainer Erwin de Nijs en gaf hij onlangs aan weer op eigen benen te willen staan.

Huidig trainer Peter Sweres, wiens rijke trainerscarrière hem onder meer langs Unitas’30, JEKA en Dosko bracht, stopt na drie seizoenen bij Roosendaal. Met zijn zelfbenoemde ‘campingelftal’ bekroonde Roosendaal zich vorig seizoen ten koste van stadsgenoot RBC als kampioen en steeg het naar de tweede klasse.