Volledig scherm
Eric Koenraads in zijn tijd bij Groen Wit © x

Koenraads geniet langs de lijn bij Hoeven: Dit is een heel fijne groep

ZONDAG DERDE KLASSE A – Eric Koenraads staat weer langs een voetbalveld. De Bredanaar is de nieuwe hoofdtrainer van Hoeven. Hij tekende tot het eind van het seizoen en debuteerde gisteren met een overwinning op Grenswachters (0-1). “Fijn om te debuteren met een zege, maar die was vooral voor de groep belangrijk.”

Koenraads volgt de in begin september vertrokken Kees Daemen op en lost interim-trainer John Taks af. Het is voor de Bredanaar zijn eerste klus sinds zijn vertrek bij Groen Wit, medio 2015. “Ik was al van plan om me te laten gelden in de trainerscarrousel, eind dit jaar, maar toen deed deze kans zich voor. Van het ene gesprek kwam het andere en op de derde dag waren we al rond.”

“Het is fantastisch om na anderhalf jaar weer op het veld te staan”, glunderde Koenraads. “En ik teken niet bij de eerste beste club, hè. Hoeven is een mooie club en dit is een heel fijne groep. Het is een team met potentie”, lichtte hij zijn keuze voor Hoeven toe.

Wedstrijdspanning
Zodoende stond hij zondag voor het eerst weer voor een groep. “Dan komt die gezonde wedstrijdspanning weer terug”, blikte hij terug. “Maar we waren goed voorbereid. Voor de groep is het wel wennen, natuurlijk. Dit is voor de spelers alweer de derde trainer, met weer een eigen aanpak. Maar we zijn goed begonnen.” Wat heet. Hoeven won met 0-1 van Grenswachters en boekte zo de eerste uitzege van het seizoen. “Voor de groep was deze zege broodnodig. Bij een nederlaag had je naar onder moeten kijken, nu staan we op twee punten van de nummer twee. Bovendien is het fijn om te debuteren met een overwinning.”

Nu staat Hoeven achtste. “De club wil naar het linker rijtje, maar we moeten verder niets. Mochten we de kans krijgen om bijvoorbeeld voor een periode te gaan, dan grijpen we die met beide handen aan.”

Groen Wit
Koenraads werkte voorheen jarenlang bij Groen Wit en was tussendoor nog trainer bij VVR.