Volledig scherm
Jaap van der Waarden (Dongen) © Ron Magielse/Pix4Profs

Koenen helpt Dongen aan nieuwe thuiszege

ZONDAG DERDE DIVISIE - In eigen huis blijft Dongen sterk presteren in de derde divisie. Een doelpunt van Remon Koenen bleek genoeg voor een 1-0-zege op Jong FC Den Bosch. Dongen staat nu vierde in de derde divisie.

Kijk hier voor nog veel meer amateurvoetbal.

In de eerste helft had Dongen moeite om de stugge defensie van Jong Den Bosch te passeren. Zoals gebruikelijk speelden de Kanaries aanvallend voetbal, maar slaagden de blauw-gelen er niet in om veel kansen te creëren.

Na de rust schakelde Dongen nog een tandje bij. De druk op de Bossche defensie werd groter en halverwege de tweede helft viel de bevrijdende treffer voor Dongen. Met zijn eerste balcontact bediende invaller Mart van Bree in de 67ste minuut Remon Koenen, die van dicht bij raak schoot: 1-0. Dit was ook de verdiende uitslag, want beide teams creëerden hierna geen grote scoringskansen meer. "Vorig jaar stond Remon nog wel eens te dromen langs de lijn, nu is hij veelvoudig beslissend voor ons", jubelde Dongen-coach Ron Timmers.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."