De derby tussen Grenswachters (geel-groen) en ODIO is in ere hersteld. Beide clubs spelen volgend seizoen niet in de Zeeuws-Vlaamse competitie en lijken zeker van een plek in zondag 4B. (archieffoto)
Volledig scherm
De derby tussen Grenswachters (geel-groen) en ODIO is in ere hersteld. Beide clubs spelen volgend seizoen niet in de Zeeuws-Vlaamse competitie en lijken zeker van een plek in zondag 4B. (archieffoto) © Tonny Presser © 2017

KNVB heeft goed nieuws voor West-Brabantse amateurclubs: geen lange busreizen naar Zeeuws-Vlaanderen

amateurvoetbalDe West-Brabantse amateurclubs die eerder deze maand aan de bel trokken bij de KNVB over de aanstaande urenlange busreizen naar Zeeuws-Vlaanderen, kunnen opgelucht ademhalen. De voetbalbond heft de lokale Zeeuwse vijfde klasse op en voegt alle overgebleven Zeeuws-Vlaamse standaardelftallen bij de elf clubs in zondag 4A.

  1. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
    PREMIUM
    NAC - Baronie

    Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

    ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.