Volledig scherm
Nikai Derwort en Aimen Hadjaissa van Dosko proberen de balvaste Halsteren-aanvoerder Rik Schouw de bal af te nemen. © Chris van Klinken / het fotoburo

KNVB: Amateurvoetbalseizoen later beginnen en langer doorgaan? (poll)

AMATEURVOETBAL - De KNVB gaat in gesprek met de amateurclubs om te kijken of het amateurvoetbalseizoen later moet beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. De bond overweegt de competitie in 2017/18 te laten beginnen in het weekend van 23 en 24 september. Dat is drie weken later dan de laatste jaren. Trainers uit de regio zijn blij met dit plan.

Nu begint het seizoen namelijk wanneer de zomervakantie nog niet voorbij is. Daardoor beginnen veel clubs met incomplete selecties aan de voorbereiding of aan het seizoen. Voetballend Nederland stelde hardop de vraag waarom het seizoen niet overal pas na de zomervakantie begint.

De KNVB gaat daarover in gesprek met de clubs. De bond overweegt het seizoen 2017/18 te laten beginnen in het weekend van 23 en 24 september. Dit geldt dan voor de A-categorie (eerste klasse tot en met vijfde klasse: mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige B-categorie (lagere elftallen).

Het bekerseizoen zou dan op 2 en 3 september moeten beginnen, voorafgaand aan de reguliere competitie. Bijkomend voordeel zou zijn dat de seizoenen ook langer doorgaan. Dat betekent automatisch meer kans op mooi voetbalweer.

Landelijke klassen
Met de vertegenwoordigers van de tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse is al besloten om de competitie later te beginnen, meldt de KNVB. De derde divisie met daarin Dongen begint volgend seizoen op 26 en 27 augustus, twee weken later dan dit seizoen begonnen werd.

De hoofdklasse (met daarin nu Dosko en Halsteren) begint een weekend later, op 2 en 3 september. Dat is twee weken later dan dit seizoen het geval was.

KNVB-beker
De eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker staat gepland voor zaterdag 19 augustus, de tweede ronde voor woensdag 23 augustus.

In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen. Voor 1 februari wil de bond duidelijkheid verschaffen over de speelkalender 2017/18.

Volledig scherm
Achraf Chouiter van Rood-Wit omringd door spelers van Rijen © Corné Beerens/Pix4Profs
Volledig scherm
Jordy Bollaart (links) van Unitas'30 in duel met Sven van Zwam van Internos. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.