Volledig scherm
MOC'17 speler Rick Willigers in duel met Baronie speler Menno Weterings. Foto: Joyce van Belkom/Pix4Profs

KNVB: Amateurvoetbalseizoen 2017/18 begint na de vakantie

AMATEURVOETBAL - De KNVB heeft in samenspraak met de amateurclubs besloten om het seizoen 2017/18 te laten beginnen na de zomervakantie. Dat is de belangrijkste uitkomst van meer dan dertig gesprekken met ruim 1200 clubvertegenwoordigers.

Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. Competitiewedstrijden beginnen pas vanaf 23 september en het seizoen eindigt op 27 mei.

Met de vertegenwoordigers van de landelijke divisies en de hoofdklasse was eerder al besloten om het seizoen later te laten beginnen: de derde divisie, waarin Dongen speelt, begint volgend seizoen in het weekend van 26 en 27 augustus, de hoofdklasse (met nu Dosko en Halsteren) begint een week later.

Flexibele winterstop
In de nieuwe speeldagenkalender is er sprake van een 'flexibele winterstop'. Deze duurt van 27 januari tot 4 maart. In die zes weken is er ruimte om vier wedstrijden te spelen. Clubs kunnen in deze periode onderling afspreken wanneer ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen.

"Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze zich schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal op de website van de bond.

De bond opperde het plan in november om later met de competitie te beginnen omdat veel clubs bij de seizoensstart spelers missen die nog op vakantie zijn. Dat idee werd destijds goed ontvangen, zo bleek onder meer uit een rondgang onder trainers uit West-Brabant. De KNVB heeft meer dan 30 gesprekken gevoerd door heel het land, met ruim 900 verenigingen.

Bekijk hier de speeldagenkalender voor het seizoen 2017/18. Dit is de speeldagenkalender van de landelijke voetbalklassen.