Volledig scherm

Kloetinge vanavond op kunstgras tegen versterkt tweede team Hoek

MIDDELBURG - Kloetinge kan vanavond in de bekerwedstrijd tegen Hoek 2 niet beschikken over verdediger Erwin van der Woerdt en doelman Jaco van der Schee. De eerste is nog altijd geblesseerd, terwijl Van der Schee vanwege zijn werk afwezig is.

Dat betekent dat Lorenzo van Trijp onder de lat staat. "Hij heeft tot nu toe in alle bekerwedstrijden op doel gestaan", zegt trainer Diederik Hiensch. "Als Jaco er wel was geweest, had Lorenzo ook onder de lat gestaan."

Kloetinge had graag gezien dat de wedstrijd zaterdag 21 maart afgewerkt zou worden, maar Hoek en de KNVB wilden daar niet aan meewerken. "Op zaterdag hadden we op het hoofdveld kunnen spelen", zegt Hiensch, " maar nu moeten we omdat we geen lichtinstallatie rond het hoofdveld hebben uitwijken naar ons kunstgrasveld. Dat is jammer, ook voor het publiek." Kloetinge is erop berekend dat Hoek 2 een aantal spelers van de eerste selectie zal opstellen. ,,Met welk team Hoek 2 komt, maakt me niet uit. De druk ligt toch bij ons. We zijn in de competitie aan een sterke reeks bezig en willen die in de beker doortrekken."

Bij Hoek is de inbreng vanuit de eerste selectie niet gering. Robbie de Moor staat in het doel en ook Jeroen van de Broeke, Kenneth Okorley, Björn Langeveld, Maarten van Rosevelt, Frederique Buysse en Marco Doens zijn van de partij. Thomas Ragut, die aanstaande zaterdag geschorst is, wilde ook graag meedoen maar bleek niet meer speelgerechtigd voor het tweede. "Ik ben blij dat die andere jongens mee kunnen doen en mijn spelers vinden het niet erg", zegt Marty Bekooy. "Sommige spelers hebben wat pijntjes na twee wedstrijden in twee dagen. En ik moet ook vooruitkijken. Zaterdag spelen we weer een belangrijke wedstrijd tegen Heerjansdam 2."

De trainer hoopt vurig op een stunt tegen Kloetinge. "Ik heb van Rinus Zegers een analyse gehad en wil graag winnen. We staan er sterk op, maar starten wel als underdog. De wedstrijd in Kloetinge begint om 19.30 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1365 stemmen