Volledig scherm
Kevin Jurgens van DOSKO neemt een sliding op Randy Grens van Groene Ster © Chris van Klinken / het fotburo

Kevin Jurgens kan hoger niveau bij Dosko prima aan

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko boekte vorige week een broodnodige zege op RKAVV. De ploeg van trainer Peter Sweres behaalde slechts zeven punten uit elf duels. Toch gelooft linksback Kevin Jurgens (22) in handhaving met zijn Dosko.

"We wisten van te voren dat dit een lastig seizoen zal worden. Dat we nu op de een na laatste plek staan, had ik persoonlijk niet verwacht. Er waren wedstrijden bij die hadden we gewoon moeten winnen. We geven te gemakkelijk doelpunten weg en soms ontbreekt het kleine beetje geluk", analyseert Jurgens.

De vleugelverdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij Dosko en hij heeft het prima naar zijn zin op Meilust. Eerder speelde Jurgens voor RKVV Roosendaal. "We hebben een heel gezellige groep en dat vind ik erg belangrijk. Drie jaar geleden werd ik al benaderd door Dosko, maar ik besloot nog een jaar bij Roosendaal te blijven. Ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Het jaar dat daarop volgde kwam ik samen met mijn maatje Wesley van Zundert over naar Bergen op Zoom.’"

Jurgens staat wekelijks in de basis en had vrij weinig moeite om zich aan te passen aan het niveau in de hoofdklasse. "Het was een uitdaging natuurlijk. De eerste weken waren even wennen, maar ik laat zien dat ik het aan kan. Ik mis geen enkele wedstrijd,"

Zondag gaat Dosko op bezoek bij DHC in Delft. Volgens de 22-jarige speler wordt het opnieuw een lastige wedstrijd. "We willen de lijn die we vorige week inzetten, doortrekken. Als we onze kansen af maken kunnen wij stunten bij DHC. Al moet ik wel zeggen dat het een sterke ploeg is. Voor mij persoonlijk wordt het ook een leuk duel, want waarschijnlijk sta ik tegen Romano Denneboom. Hij is toch een oud-profvoetballer en dat maakt het een extra leuke wedstrijd’’, aldus Jurgens.

Naam: Kevin Jurgens
Club: Dosko (zondag HB)
Leeftijd: 22 jaar
Positie: linksback
Ambitie: in de hoofdklasse blijven met Dosko

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."