Volledig scherm
Jurriaan van Poelje (foto: Susanne Weterings)

Jurriaan van Poelje langer bij Baronie: ‘Kan niet wachten om weer in de hoofdklasse actief te zijn’

ZONDAG EERSTE KLASSE C – Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Jurriaan van Poelje is ook volgend seizoen trainer van Baronie. Het contract van de Bredanaar is verlengd.

“Ten eerste omdat Baronie een fantastische club is met enorm veel potentie. Het blijkt maar weer dat de jeugdopleiding ook goed scoort en je ziet dat er veel jeugd doorbreekt op het moment”, begint Van Poelje. “Daarnaast is het met de huidige staf en met de groep heel fijn en goed werken. Bovendien zit er veel rek in. Dat zijn allemaal ingrediënten om een jaar langer te blijven om dan weer hoge ogen te gooien.”

Ook voorzitter Ruud Wiekema is blij met de contractverlenging. “Als je kijkt naar het afgelopen half jaar, naar de resultaten, dan zie je slechts één nederlaag en twee gelijke spelen. Dat is hartstikke goed, natuurlijk. Daarnaast is een goeie stemming, de mensen zijn tevreden. Dan moeten er rare dingen gebeuren wil je niet met elkaar verder gaan.”

Van Poelje ziet kijkend naar de korte termijn één duidelijk doel: promotie naar de hoofdklasse. “Natuurlijk is dat onze bedoeling. Daar hoort een club als Baronie thuis. Ik kan niet wachten om weer op dat niveau actief te zijn.” Hij waakt echter voor onderschatting. “We zijn pas halverwege. In de tweede seizoenshelft zullen meer ploegen tegen ons gaan spelen om niet te verliezen, daar moeten we ons tegen wapenen. Bovendien wil ik de speelwijze blijven verbeteren. Dat staat op één.”

Het duurde lang tot de contractverlenging van Van Poelje officieel naar buiten werd gebracht. Daar zit deels een technische reden achter. “Het technisch beleid van de club moet breed gedragen worden. Daar moet, onder meer met een technische commissie (daar zit Van Poelje zelf ook in, red.), meer structuur in komen. Allemaal om een bepaald topsportklimaat te creëren, meer continuïteit in de prestaties te brengen. De trainer is niet de enige die daar mee bezig moet zijn.”

Van Poelje wil niets kwijt over eventuele interesse van andere verenigingen. "Het belangrijkst is dat ik het liefst bij Baronie iets wil neerzetten."

Volledig scherm
stockfoto Baronie
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.