Volledig scherm
Joris van den Ham. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Joris van den Ham verbijt de pijn bij VVR

ZONDAG VIERDE KLASSE c - Hij kwam, hij zag, en overwon. Joris van den Ham (26) zag zijn ploeg VVR een moeizame eerste helft spelen in de inhaalwedstrijd tegen Sprundel. Eigenhandig bezorgde hij zijn ploeg de zege.

De spits begon op de bank, zoals de meeste wedstrijden van dit seizoen. Blessureleed teistert hem. Zijn knie werkt niet mee.

Toch was daar de invalbeurt in de tweede helft. "De trainer wil me in principe niet inzetten. Hij zag echter kansen voor ons, om de wedstrijd naar ons toe te trekken." Bij een 0-0 tussenstand betreedt Van den Ham het veld. "Voetbal is mijn passie, dus ik nam wat pijnstillers en ging er vol voor. Ik had nog weinig wedstrijden gespeeld, geen ritme. Maar het ging goed."

De 82ste minuut verscheen op het scorebord, Van den Ham kreeg de bal op een presenteerblaadje van Simon Verboven, en zette VVR op een 1-0-voorsprong. Hij hoefde alleen maar in te knikken. Ultieme ontlading bij de spits. Even later maakte hij ook de 2-0. "Ik baal er van, ben nog nooit echt fit geweest dit seizoen. Dan is het fantastisch om die goal te maken."

De fysiotherapeut vindt het niet verstandig om te spelen, Van den Ham doet alles voor het team. "Ik wil nu fit raken en de club naar de derde klasse brengen. Het is al meerdere keren fout gegaan in de nacompetitie. Maar dit seizoen moet het gaan gebeuren. Ik wil hogerop, maar dat moet met VVR. Zit hier goed, het is een leuke club."

Plezier. Het is de grootste drijfveer om geen training en wedstrijd over te slaan. "Mijn motto is ‘als je plezier hebt, komen prestaties vanzelf." Door zijn twee doelpunten maakt VVR theoretisch nog kans op de eerste periode. De ploeg uit Rijsbergen is nog wel afhankelijk van koploper Terheijden, dat tegen Emma uitkomt, en UVV’40, dat TVC Breda op bezoek krijgt.

Naam: Joris van den Ham
Club: VVR (zondag 4C)
Leeftijd: 26 jaar
Positie: spits
Ambitie: hogerop, maar dan wel met VVR