Volledig scherm
John Karelse is per direct gestopt als trainer van VC Vlissingen. © Lex de Meester

John Karelse per direct weg als trainer VC Vlissingen

John Karelse is geen trainer meer van VC Vlissingen. De trainer maakte dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met zijn selectie bekend dat hij per direct stopt. De zondaghoofdklasser maakte onder leiding van de voormalig NAC-doelman een slecht seizoen door en staat halverwege het seizoen op de veertiende plaats. Afgelopen zondag verloor Vlissingen een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Zeelandia Middelburg met 3-0.

,,Ik kan er niet mee zitten, als ik eerlijk ben’’, reageerde Karelse na dat duel. ,,Ik lig er niet wakker van.’’ De trainer tekende vorig jaar een contract tot medio 2020, maar maakte onlangs al bekend dat hij komende zomer ging stoppen. ,,Ik wil graag iets anders en de club begreep dat wel’’, liet Karelse in december weten. ,,Het huidige seizoen willen we bovendien op een zo goed mogelijke manier afsluiten.’’

John Karelse was eerder ook trainer van Goes, waarmee hij in 2017 naar de hoofdklasse promoveerde. Vervolgens maakte hij de overstap naar VC Vlissingen, waarmee hij in zijn eerste seizoen na een bewogen seizoen op de negende plaats eindigde. Voor dit seizoen onderging zijn selectie een redelijke metamorfose. Vlissingen wilde graag bovenin meedraaien, maar moet nu vrezen voor degradatie naar de eerste klasse. Na veertien duels staat de teller op twee overwinningen, twee gelijke spelen en tien nederlagen.

Opvolger

Wie de opvolger wordt van Karelse - die als trainer ook actief is bij JVOZ - is nog niet duidelijk. De training werd dinsdagavond geleid door Thomas Ragut, de assistent van Karelse die ook het zaterdagteam van de Walcherse club onder zijn hoede heeft. VC Vlissingen hervat de competitie zondag in Gorinchem met een uitwedstrijd tegen Unitas, de nummer zes van de hoofdklasse B.