Columnist Johan Gabriëls. Beeld voor online.
Volledig scherm
Columnist Johan Gabriëls. Beeld voor online. © Jan Stads/Pix4Profs

Johan Gabriëls vindt nieuwe trainersklus in Tilburg bij ‘t Zand: ‘Blij met deze kans’

trainerscarrouselJohan Gabriëls verruilt de derde klasse voor de eerste klasse. De oud-speler van NAC verlaat UVV’40 deze zomer om met een nieuwe trainersklus te beginnen bij het Tilburgse ‘t Zand. 

,,Voor de eerste keer in mijn leven gebruik ik de zin: ‘ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’. Ik houd niet van clichés, maar zo voelde het wel. Na drie jaar UVV'40 is het tijd voor wat anders. Via via kwam ik in contact met 't Zand”, begint Gabriëls (50). 

,,Ik ben blij met deze kans. Het is de hoogst spelende amateurclub uit Tilburg. 't Zand is een club met een goed jeugdplan, dat vind ik fijn: mijn hart ligt bij het jeugdvoetbal. Laatst speelde de Onder-19 hier in Prinsenbeek bij Beek Vooruit en was ik in de gelegenheid om te gaan kijken. Daar loopt wat talent rond. Daarboven staat een eerste elftal met consistent beleid, veel eigen jongens. Daar kun je ver mee komen. Het is een club met een plan erachter”, klinkt het tevreden.

De columnist van BN DeStem ziet voldoende uitdagingen in Tilburg. ,,Linkerrijtje eerste klasse is hun wens. Het liefst met een hoog percentage zelf opgeleide jongens. De jeugd speelt op een aardig niveau, dus doorselecteren kan eventueel van onderaf.”

Gabriëls, wiens broer Arno iets verderop volgend seizoen Right-Oh gaat trainen, hoopt op een goede afsluiter bij UVV'40, dat hem na zijn avontuur in Dubai de kans bood om weer in de regio aan de slag te gaan. Met de ploeg uit Ulvenhout strijdt hij tegen degradatie in de derde klasse B van het zondagvoetbal. ,,Ik heb hier nu 2,5 jaar gewerkt, dat zijn heel fijne jaren geweest, in geweldige harmonie met de club en de spelersgroep. Door omstandigheden draait het nu even wat minder, maar we moeten nog één plekje stijgen. Daar gaan we alles aan doen.”

Gabriëls was voorheen trainer bij hoofdklasser Halsteren. Daarvoor trainde hij ook Unitas, TSC en Oosterhout. Daarnaast werkte hij één jaar in Dubai bij Al Shabab en heeft hij een verleden als jeugdtrainer bij NAC, de club waar hij prof was. 

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.