Volledig scherm
De 8-0 in de maak; Tom Janssen van Baronie omspeelt JEKA-keeper Koen Hendrickx en schuift het voorlaatste doelpunt van de middag binnen. © Ron Magielse/Pix4Profs

JEKA-coach Boelens haalt uit na 9-0-verlies tegen stadgenoot Baronie

AMATEURVOETBAL - Baronie versloeg zondagmiddag stadgenoot JEKA met maar liefst 9-0 in het bekertoernooi. Reden voor JEKA-coach Wim Boelens om na afloop zijn gal te spuien: "Het bestuur moet zich schamen."

Na een goed kwartier was het al 3-0 waarmee er geen sprake meer kon zijn van een wedstrijd. Baronie ging door en bereikte een ruststand van 6-0, zonder zich overmatig te hoeven inspannen. Baronie, blakend van vertrouwen om terug te keren in de hoofdklasse, had in het vervolg weinig medelijden met de buren en liep na rust uit naar bijna dubbele cijfers.

Obesitas
Op papier scheelt het tegenwoordig maar een klasse. Op de Jan Jansenakker - het hoofdveld van Baronie ligt momenteel onder de schop - werd vooral duidelijk dat JEKA het moeilijk zal krijgen zich te handhaven in de tweede klasse. JEKA-trainer Wim Boelens: "Deze afslachting maakt veel duidelijk. Misschien dat er eindelijk wat doordringt bij het bestuur. JEKA moet eens meegaan in de realiteit, we hebben niet eens een verzorger. Die 120 euro per maand was er blijkbaar niet. Het bestuur moet zich schamen. En dan zuchten er ook nog meerdere spelers onder obesitas."

Trots
Ondertussen was Jurriaan van Poelje trainer van de thuisploeg, zeer tevreden. "Die gretigheid van de ploeg, dat is mooi. We hebben fantastisch voetbal getoond, ik ben daar trots op. Zoals wij onze taken hebben uitgevoerd wil ik dat zien."

Baronie - JEKA 9-0 (6-0). 14. Mustaffa Mohammad 1-0, 15. Dennis Peragon 2-0, 17. Jason Tijen-Foof 3-0, 26. Stefan van Dongen (e.d.) 0-4, 39. Peragon 5-0, 45. Tom Janssen 6-0, 60. Mohammad 7-0, 68. Janssen 8-0, 82, Jonathan Constansia 9-0.

Lees maandag 22 augustus een uitgebreid verslag van de wedstrijd in BN DeStem.

  1. Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kortetermijnpolitiek versus visie voor de langere termijn'

    Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kor­te­ter­mijn­po­li­tiek versus visie voor de langere termijn'

    Bij het hervatten van de competitie in de hoofdklasse keert Baronie-trainer Jurriaan van Poelje terug op bekende grond. In het seizoen 2015-2016 was hij namelijk trainer van Vlissingen. Na de 0-4 thuisnederlaag eerder dit seizoen is hij gebrand op revanche, maar ook realistisch. "Het is heel simpel," zegt hij. "Vlissingen heeft meer voetballende kwaliteiten dan wij, maar dat betekent niet dat wij niet kunnen gaan winnen."