Volledig scherm
Jacques Dekker (links), hier op archiefbeeld, werd dé held van Cluzona door in de slotfase binnen te prikken. (archieffoto) © René Schotanus

Jacques Dekker schiet Cluzona alsnog naar periodetitel, concurrent Sarto laat het liggen

zondag 2EDoor een winnend doelpunt in de 87ste minuut en het 0-0 gelijkspel van concurrent Sarto pakte Cluzona zondagmiddag de eerste periodetitel in de tweede klasse dit seizoen.

Cluzona - Uno Animo 1-0 (0-0) 1-0 Jacques Dekker.
“Matig gespeeld tegen een stug verdedigende tegenstander. Maar goed, daar moeten we aan wennen, iedereen probeert een punt te pakken van de koploper. Hopelijk brengt deze periodetitel de nodige rust in de ploeg,” aldus Cluzona-coach Marcel van der Sloot. De winnende treffer van Dekker kwam tot stand na zijn zoveelste rush over de rechterflank, waarna het schot nu wel doel trof.

Madese Boys - DESK 2-1 (1-0) 1-0 Koen van der Pluijm, 2-0 Frank Pheninckx, 2-1 DESK.
“Na de snelle 1-0 werden we wat gemakzuchtig. We lieten DESK te lang in leven. De stap naar het sneller beslissen van wedstrijden moeten we nog zetten”, vertelde Madese Boys-trainer Dion Schuurmans.

Rijen - JEKA 3-0 (0-0) 1-0 en 2-0 Bram Weijerman, 3-0 Freek Trommelen.
De 1-0 typeert Freek Trommelen sinds zijn terugkeer in het eerste elftal van Rijen. Het is de 49ste minuut als hij de bal krijgt. Zijn ogen richt de spits niet op het doel, maar gaan op zoek naar iemand in een geelgroen tenue. Hij vindt Bram Weijerman. De ingevallen jongeling heeft alle tijd en ruimte en tekent voor zijn eerste doelpunt van de middag. Uiteindelijk zou de tweedeklasser uitlopen naar een 3-0-overwinning op JEKA, na een goede tweede helft.

Voor de wedstrijd tegen JEKA stond Trommelen pas op één goal. Hij verdubbelde dat aantal door de 3-0 te maken, maar had eigenlijk drie keer moeten scoren. ,,Ze zeggen dat je als 29-jarige de beste tijd van je carrière beleeft, maar dat weet ik zo net nog niet. Je leert situaties wel beter herkennen en daarop inspelen, maar levert in qua snelheid. En de maandagen na een wedstrijd worden fysiek gezien steeds zwaarder.”

Trommelen verdween een tijdje uit het eerste elftal vanwege een druk leven naast het veld, maar miste het prestatieve voetbal. ,,In het tweede scoorde ik soms vijf keer in één wedstrijd, maar daar haalde ik geen voldoening uit. Ik kreeg ook aanbiedingen uit België, maar speel liever met deze jongens dan dat ik ergens anders voor een paar centen ga voetballen.”

Volledig scherm
© Pix4Profs / Joris Buijs

Beek Vooruit - WSC 2-2 (0-1) 0-1 Soufiane Bakkali, 0-2 Samed Köksal, 1-2 Loek Schalk, 2-2 Joost Schalk
“WSC toonde zich een goed voetballende ploeg. Na de onbegrijpelijke rode kaart van Jorn Sweres hadden we Wesley van Oers in de spits gezet met Joost en Loek Schalk er omheen. Dat pakte heel goed uit. Overigens hield onze keeper Pim Vincenten ons ook in de wedstrijd", zag Beek Vooruit-trainer Arno Gabriels.

TSC - FC Tilburg 2-1 (2-0) 1-0 Marnix van der Velden, 2-0 Jeroen van Leijsen, 2-1 FC Tilburg.
“We zetten door deze overwinning een stap naar de middenmoot. Vier wedstrijden op rij ongeslagen, dat is na de mindere start wel prettig. De tweede helft maakten we het onszelf nog lastig waardoor FC Tilburg nog terug in de wedstrijd kwam”, vertelde TSC-oefenmeester Ton Cornelissen.