Jack Sweres (links) staat ook volgend seizoen voor de groep bij Zundert.
Volledig scherm
Jack Sweres (links) staat ook volgend seizoen voor de groep bij Zundert. © VVZundert.nl

Jack Sweres op zijn plek bij Zundert: ‘Op donderdag strijdt hij mee tijdens de quizavond’

trainerscarrouselDe samenwerking tussen derdeklasser Zundert en trainer Jack Sweres duurt minstens nog één jaar langer. Beide partijen zijn tevreden met de huidige samenwerking en zijn een overeenkomst voor het seizoen 2020-2021 overeengekomen.

Het bestuur van Zundert laat in een persbericht weten dat het geen beren op de weg ziet om het contract van trainer Sweres te verlengen. De oefenmeester uit Prinsenbeek kwam afgelopen zomer over van eersteklasser Rood-Wit uit Sint Willebrord. Daarvoor stond de oud-voetballer onder meer aan het roer bij derdeklassers Virtus en Internos en hoofdklasser Baronie. Voordat hij bij de Bredase ploeg aan de slag ging, kende Sweres een langere periode als jeugdtrainer bij NAC, waar hij tijdens de jaren ’80 als voetballer onder contract heeft gestaan.

Sweres lijkt volgens het bestuur volledig op zijn plaats bij de derdeklasser die vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde uit de tweede klasse. ,,Op donderdag strijdt hij mee tijdens de quizavond, op de Algemene Ledenvergadering was hij van de partij en ook de coaching en begeleiding van het Onder-23 team neemt hij op een enthousiaste wijze voor zijn rekening”, laat de ploeg weten in het persbericht.

,,Maar het belangrijkste is toch wel dat de trainingen goed van niveau zijn. En dat er een strijdbaar team staat waarin de supporters zich herkennen. In deze jonge groep krijgt iedereen kansen om zich te laten zien, waardoor de honger en drive om goed te presteren optimaal getoond wordt. Uit de gebruikelijke individuele gesprekken met de selectiespelers met de technische commissie kwam dit ook duidelijk als positief punt naar voor”, zo besluit het bestuur.

Met Zundert staat Jack Sweres momenteel op de zesde plaats in de zondag derde klasse A. Zundert speelde weliswaar twee wedstrijden minder en kan in punten gelijk komen met koploper Gastel.

Jack Sweres (links) ondertekent het contract wat hem nog minstens één seizoen aan Zundert bindt.
Volledig scherm
Jack Sweres (links) ondertekent het contract wat hem nog minstens één seizoen aan Zundert bindt. © VVZundert.nl