Volledig scherm
Jaap van der Waarden (Dongen) © Ron Magielse/Pix4Profs

Jaap van der Waarden: ‘Plek twee kunnen we vasthouden met Dongen’

ZONDAG DERDE DIVISIE - "Ook dit seizoen spelen we erg goed en zijn we nog door geen één team van de mat getikt. Om eerlijk te zijn hebben we nog best wat onnodige punten verspeeld: ik ben ervan overtuigd dat we onze tweede plaats ook na de winterstop kunnen vasthouden.” Zonder arrogant over te willen komen, analyseert Jaap van der Waarden (23) in een notendop de formidabele eerste seizoenshelft van Dongen.

Want diegenen die het ensemble van trainer Ron Timmers dit seizoen op de voet volgen, kunnen beamen dat de blauwgelen met hun opportunistisch voetbal zeker niet misstaan op de tweede plaats. De eenheid binnen het team maakt Dongen volgens Van der Waarden tot een moeilijk verslaanbare vechtmachine. „Wij gaan voor elkaar en voor de club door het vuur en ook de andere jongens gaan hierin mee”, zegt de nummer veertien, die dit jaar al goed was voor vijf goals.

Topscorer Remon Koenen liet het net al tien keer bollen. De rechtsbuiten scoorde de laatste weken niet, maar vormt met zijn dribbels en balvastigheid altijd een belangrijke pion in het team van Timmers. Op het middenveld is Tom Waltman als ballenveroveraar altijd een belangrijke schakel. Nummer vier Giovanni Henskens heeft de leiding over de Dongense defensie, met 21 tegentreffers de op één na minst gepasseerde verdediging van de derde divisie.

Jaap van der Waarden ziet nog wel verbeterpunten. „In uitduels starten we soms niet scherp genoeg, daar kunnen we aan werken. Maar verder moeten we deze lijn doortrekken en de eerste seizoenshelft goed afsluiten.” UDI komt morgen op bezoek, dat eerder met 3-1 te sterk was in de uitwedstrijd. „Met hen hebben we nog een appeltje te schillen, we moeten winnen”, besluit de middenvelder.

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Bram Kot staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.