Volledig scherm
Charlton Vicento schreeuwt het uit na zijn winnende goal. © BSR Agency

Invaller Charlton Vicento helpt Kozakken Boys aan zege

Kozakken Boys heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. In de tweede divisie won de ploeg van trainer Rick Adjei met 2-0 van Excelsior Maassluis dankzij doelpunten van invaller Charlton Vicento en Jeffrey van Nuland.

Kozakken Boys – Excelsior Maassluis 1-0 (0-0). 80. Charlton Vicento 1-0, 88. Jeffrey van Nuland 2-0 (pen.). Rood: 77. Sefa Kurt (twee keer geel, Excelsior Maassluis).

De bezoekers werden al snel gevaarlijk, maar een vrije trap van Stephan Kruithof verdween over het doel van de thuisploeg. Niet veel later nam Nizar Mekkaoui namens Kozakken Boys het vijandelijke doel onder vuur. In het vervolg van de eerste helft slaagden beide ploegen er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Halverwege was de stand dan ook niet verrassend 0-0.

Aan het begin van de tweede helft ontsnapten de gastheren aan een achterstand toen Daan Blij de paal raakte. Verder bleven de kansen na rust lange tijd spaarzaam. Toch kwam Kozakken Boys op voorsprong na een treffer van invaller Charlton Vicento. Hij sloeg toe nadat de thuisploeg in overtal kwam te staan. Net voor het doelpunt moesten de gasten met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Sefa Kurt. In de slotfase bepaalde Jeffrey van Nuland vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0.