Aart Veldhof (links) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Aart Veldhof (links) op archiefbeeld. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Interesse genoeg, maar Aart Veldhof blijft zeker nog één jaar bij Baronie

Aart Veldhof speelt ook volgend jaar bij Baronie. De 26-jarige middenvelder had opties om te vertrekken, maar heeft zijn woord aan de Bredase hoofdklasser gegeven. ,,Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Baronie", verklaart Veldhof zijn keuze om te blijven. 

,,Ik heb in het begin wel even getwijfeld, had nog een mooie optie, maar het voelde niet als het juiste moment. Dat trainer Jurriaan van Poelje blijft, speelt ook een belangrijke rol. En ik woon in Breda, kan lekker op de fiets naar de club."

Die oefenmeester is blij met de verlenging van zijn middenvelder. ,,Hij laat zien dat niet het geld, maar een goed gevoel bij de club, trainer en spelersgroep de doorslag geeft. Hij is voor mij een van de belangrijkere spelers in de selectie." Van Poelje roemt de mentaliteit van Veldhof. 

Cement

,,Ik noem Aart het cement tussen de stenen. Hij gaat voorop in de strijd, is het toonbeeld van de wil, het gif en de drang om te winnen. Dat slaat ook over op andere spelers, hij neemt anderen daarin mee. Daarnaast is hij fysiek sterk, verbaal aanwezig op het veld en een verlengstuk van mij. Het is fijn om zo'n speler centraal in de as te hebben staan."

Van Poelje weet dat er aan Veldhof getrokken werd door andere clubs, net als aan sommige ploeggenoten. ,,Wij hebben niet de financiële middelen om met die clubs te concurreren, maar hebben een goed verhaal en een plan. Spelers kiezen voor een bepaald soort sfeer, dat blijkt maar weer. Hopelijk kunnen we de rest van de groep ook zo veel mogelijk bij elkaar houden.”

  1. Gehandhaafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan
    PREMIUM
    column

    Gehand­haafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan

    ‘Verscherpte coronamaatregelen: voetbalseizoen voor amateurs voorbij’, kopt deze krant afgelopen maandagavond op de eigen website. Ietwat voorbarig zo lijkt het. Want, de KNVB zélf is in deze minder stellig: de bond brengt naar buiten dat de clubs inderdaad tot 6 april op slot blijven, maar er wel degelijk ook voor de amateurs een scenario denkbaar is dat de competitie hervat wordt.