Volledig scherm
PREMIUM
Fouad Idabdelhay in het shirt van Halsteren © Pix4Profs/Tonny Presser

Idabdelhay voelde zich bij Halsteren eindelijk weer voetballer: ‘Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’

het seizoen vanZeven doelpunten in de acht wedstrijden die hij meedeed. Een treffer per 95 minuten. Uitstekende cijfers voor een spits. Maar het belangrijkste: Fouad Idabdelhay (31) voelde zich bij hoofdklasser Halsteren eindelijk weer voetballer. 

Hoe zijn terugkeer in de voetballerij is bevallen? Daar laat hij geen twijfel over bestaan. ,,Het was super, man”, klinkt het enthousiast aan de andere kant van de lijn over de vijf maanden die hij bij Halsteren meedeed. Twee jaar had de goaltjesdief geen wedstrijd meer gespeeld. Hij was klaar met het spelletje, mede door vervelende ervaringen in het buitenland.  Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en hij besloot de kicksen toch weer onder te binden. ,,Bij Halsteren begon ik zonder al te hoge verwachtingen. Ik wilde vooral kijken of ik het nog leuk zou vinden.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.