Fouad Idabdelhay op archief.
Volledig scherm
Fouad Idabdelhay op archief. © Pix4Profs/Tonny Presser

Idabdelhay blijft één op één lopen bij Halsteren

hoofdklasse BHalsteren wint ook zijn tweede thuiswedstrijd en doet bovenin mee. Met de 1-0 zege op Minor kreeg de formatie van Erwin de Nijs meer dan het verdiende. De Limburgers waren met name na rust veruit de meest gevaarlijke ploeg. Fouad Idabdelhay werd matchwinnaar, dankzij een benutte strafschop.

Het was veelzeggend dat doelman Andy Steging werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Steging redde in het zicht van de rust al bij een Limburgse doorbraak, met het lichaam en hulp van de paal. Ook na de hervatting sleepte de vervanger van Arien Pietersma zijn ploeg door enkele moeilijke fases. Meest in het oog springende moment was een vrije trap van Mike Olijve die door Steging werd losgelaten, met daarna een fenomenale reflex in de herkansing op de inzet van Dennis Petit. Halsteren-coach Erwin de Nijs gaf Steging na afloop een verdiende pluim. ,,Over onze keeper hebben we zeker vandaag niet te klagen.’' 

Ook voor Jurik Zimmerman was er een compliment. De na een uur in de ploeg gekomen vleugelspits werd in de slotfase naar de grond getrokken, met de door Idabdelhay benutte penalty als resultaat: 1-0. De rake penalty van Idabdelhay verdoezelde het magere optreden. De Nijs was opgelucht, na het maximale resultaat in de tweede thuiswedstrijd. ,,Maar het moet allemaal veel beter. Daar moeten we niet voor wegkijken.”

Idabdelhay staat nu na drie wedstrijden op drie doelpunten. Hij scoorde ook tegen Longa’30 en Meerssen. 

Halsteren-Minor 1-0 (0-0) 84. Fouad Idabdelhay (pen.) 1-0.