Volledig scherm
Mirel Ibrahimovic van DVVC wordt gehinderd door een speler van TVC Breda. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Ibrahimovic van held naar schlemiel bij DVVC, PCP wint bij FC Dordrecht

zondag 5bDVVC heeft in eigen huis gewonnen van TVC Breda. Mirel Ibrahimovic ging van held naar schlemiel bij de thuisploeg. De spits scoorde de belangrijke 3-0, maar bracht de spanning terug door onnodig een rode kaart te pakken. 

SSW - Advendo 1-0 (0-0) 1-0 SSW.

FC Dordrecht ama. - PCP 2-3 (1-2) 1-0 FC Dordrecht, 1-1 Arthuro Diego, 1-2 Serginio Martial, 1-3 Rivet Nefuani, 2-3 FC Dordrecht.

Neerlandia’31 - SC Welberg 3-3 (2-0) 1-0 Laurens Faber, 2-0 Maxime van Gorp, 2-1 Tom Mulder, 2-2 en 2-3 Dennis Luijks, 3-3 Thijs Huijben.

De Schutters - TPO 1-4 (0-2) 0-1 Stef Korswagen, 0-2 en 0-3 Hoessain Almizori, 0-4 Kees Santbergen, 1-4 Bert Cervals.

SVC - DEVO 3-0 (0-0) 1-0, 2-0 en 3-0 Theo van Vliegen.

DVVC - TVC Breda 3-1 (2-0) 1-0 Geert Jacobs, 2-0 Remco Kroese, 3-0 Mirel Ibrahimovic (pen.), 3-1 Willino van Venrooy 3-1.
Nog voordat het eerste fluitsignaal geklonken had, waren er problemen op het sportpark van DVVC. Scheidsrechter Stok gaf aan dat de doellijnen niet goed zichtbaar waren, er een gat in het net zat en dat de wedstrijdbal veel te hard was opgepompt. Als kers op de taart vulde de leidsman na afloop de verkeerde einduitslag in.

In de eerste helft had DVVC een licht veldoverwicht, wat resulteerde in doelpunten van Geert Jacobs en Remco Kroese. In de tussentijd kreeg arbiter Stok het letterlijk aan de stok met een klein deel van het thuispubliek. De arbiter staakte daaropvolgend het duel enkele minuten vanwege ‘wat gedoe’ langs de lijn. Volgens beide ploegen was dit ‘volstrekt onnodig’.

In het tweede bedrijf was TVC Breda de dominante partij. De Bredase ploeg gooide de schroom van zich af en creëerde een legio aan kansen. De uitploeg raakte maar liefst drie keer het houtwerk en miste ook nog eens een strafschop. Mirel Ibrahimovic scoorde wél vanaf elf meter de beslissende 3-0. De geboren Bosniër was even later de schlemiel toen hij een twijfelachtige rode kaart kreeg voor een stevige overtreding.

TVC heeft dit seizoen maar één doel voor ogen: promoveren. Trainer Twan van Fessem: ,,We willen zo snel mogelijk promoveren. We zijn aan het bouwen aan de toekomst en deze ziet er rooskleurig uit.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.