Volledig scherm
Frank van Wijk (links), een van de negen overgebleven spelers van Raamsdonk, duelleert met tweevoudig doelpuntenmaker Lesley Verschuren. © Pix4Profs / Johan Wouters

Ibrahim Ikililou helpt PCP langs Terheijden, verliezend Raamsdonk stond na twintig minuten al met negen man

zondag 4CNegen jaar moesten Waspik en Raamsdonk wachten op een sportief vervolg van hun burenruzie in competitieverband. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen. Na de 2-0-voorsprong en twee rode kaarten voor de gasten na zo'n 21 minuten voetballen was er van een wedstrijd echter geen sprake meer.

PCP - Terheijden 5-4 (3-0) 1-0 Ibrahim Ikililou, 2-0 Mohammed Alsaadi, 3-0 Ikililou, 4-0 Matheus Sleziak, 4-1 Guus ten Dolle, 4-2 Max Brouwers, 4-3 Jason Joosen, 5-3 Ikililou, 5-4 Riemer Dijkstra.
“Ondanks een geweldige eerste helft ben ik blij dat we uiteindelijk nog gewonnen hebben. Wij hebben een probleem om de organisatie vast te blijven houden”, analyseerde PCP trainer Peter Maaskant.

Volledig scherm
Ibrahim Ikililou, Zilveren Schoen-winnaar in 2018, scoorde driemaal namens PCP.

Berkdijk - RFC 1-1 (0-0) 1-0 Matthy Laros, 1-1 Mickey Hoogmoed.
RFC trainer Mo Duzgun was niet tevreden na afloop. “Dit was een teleurstellende uitslag. Meer zat er overigens niet in. Van onze kant was dit een matige wedstrijd met een terechte 1-1 uitslag”.

Right Oh - SAB 2-0 (1-0) 1-0 Jari Langermans, 2-0 SAB (e.d.).
“We lieten SAB komen en sloegen vervolgens vanuit de counter toe. SAB kreeg weinig mogelijkheden. We kwamen daardoor niet in gevaar”, zei Right Oh-aanvoerder Ruud van Dijk.

WDS’19 - Dussense Boys 3-1 (1-1) 0-1 Harry Sassen, 1-1 Koen van Kleef, 2-1 Badr Boughardaine, 3-1 Ricky Staneke.
“Wij werkten hard, maar dit WDS’19 was aanvallend te sterk voor ons”, besefte Dussense Boys trainer Eric van Genderen.

RWB - VCW 3-0 (1-0) 1-0 Alex Huijps, 2-0 en 3-0 Kevin Remie.
“De eerste twintig minuten na de pauze waren voor ons, maar we konden ondanks de  niet scoren. Daarna heeft RWB het goed uitgespeeld”, gaf VCW trainer Arjan Kwaaitaal aan.

Blauw Wit ‘81 - DIA 4-1 (2-1) 1-0 Thimo Netten, 2-0 Frank Claassen, 2-1 Mike Poppelaars, 3-1 Bart van Laarhoven (pen.), 4-1 Frank van Beek.
“We verloren het op de eerste 20 minuten waarin de tegenstander veel feller was dan wij. We hebben wel aardig gespeeld, maar moeten effectiever worden”, keek DIA-trainer Eric van Rooij terug op de verloren wedstrijd.

Waspik - Raamsdonk 6-0 (3-0) 1-0 Lesley Verschuren, 2-0 Luuk Molenschot, 3-0 en 4-0 Guido van den Hoven, 5-0 Coen Roksnoer, 6-0 Verschuren.
Al na zeven minuten brak Lesley Verschuren de ban. Hij was eerder bij de bal dan de uitgelopen doelman Jari Meeuwissen en kon moeiteloos de 1-0 binnen schuiven. Drie minuten later was het door Luuk Molenschot al 2-0. Na een kwartier kreeg Bob Leijtens een prima kans om vanaf 11 meter de 3-0 binnen te schieten maar doelman Meeuwissen stopte de pingel. Aan de overtreding die aan de strafschop voorafging, hield Thijn de Bont van Raamsdonk een rode kaart over.

In de twintigste minuut was het over en uit met de wedstrijd. Jordi van der Kruijssen maakte een domme overtreding op het middenveld en kreeg hier een gele kaart voor van scheidsrechter Van der Velden. Van der Kruijssen ging vervolgens in de fout om voor deze beslissing te applaudisseren. Van der Velden trakteerde Van der Kruijssen op een tweede gele, en dus rode kaart.

Met 11 tegen 9 en een 2-0 tussenstand was ervan een wedstrijd geen sprake meer. Toch kreeg Raamsdonk via Marvin Blom vanaf elf meter de kans om iets terug te doen. Doelman Mark van Gorp die met geel wegkwam stopte de strafschop. Pal voor rust scoorde Guido van den Hoven de 3-0. Na de pauze liep Waspik door doelpunten van opnieuw Van den Hoven, Coen Roksnoer en Lesley Verschuren uit naar 6-0.

Volledig scherm
Waspik-aanvaller Lesley Verschuren (rechts, blauwe shirt) schiet de 6-0 achter de invallende Raamsdonk-doelman Sven Bink. © Pix4Profs / Johan Wouters