Volledig scherm
In de slotseconden verzekerde Joeri Janssen met een rake kopbal één punt voor Gesta. Desondanks staat de ploeg laatste in de vierde klasse B na een opleving van HSC'28. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

HSC'28 herrijst tijdens paasweekend en draagt laatste plaats over aan Gesta

zondag 4BVoor het paasweekeinde stond HSC’28 stevig onderaan in 4B, maar na overwinningen op GESTA (2-3) en GSC/ODS (3-0) heeft de formatie van Johan Claassens afstand genomen van de rechtstreekse degradatieplaats. Grenswachters en Gesta speelden in een onderlinge degradatiekraker gelijk.

HSC’28 - GSC/ODS 3-0 (2-0) 1-0 Tobie Hopmans, 2-0 Sander Feijen, 3-0 Jurriën de Groen.
HSC'28-trainer Johan Claassens: ,,GSC/ODS is voor HSC een lastige tegenstander. Toch hebben ze deze keer weinig laten zien en heeft onze vechtersmentaliteit zijn vruchten afgeworpen.’’

EMMA - DIOZ 3-1 (0-0) 0-1 Dennis Slooters, 1-1 en 2-1 Michel van Pelt, 3-1 Robert Uijtdewilligen.
DIOZ-trainer Corné Willemsen: ,,EMMA won verdiend. In de tweede helft waren ze beter.’'

BSC - NSV 1-3 (1-1) 1-0 Cas Bierkens, 1-1 Joost van Tiggelen, 1-2 Arno van Gastel (pen.), 1-3 Martin Kuijer.
,,We hebben verloren van een effectief NSV”, aldus BSC-trainer Rick Schimmel. ,,BSC was beter in balbezit, maar na de 1-0 waren wij gevaarlijker’', verklaarde NSV-trainer Andy Wierikx.

RSV - Wernhout 0-1 (0-1) 0-1 Davy Domen.

DSE - Achtmaal 5-0 (2-0) 1-0 Niels van Gils, 2-0 en 3-0 Pjotr Hendrickx, 4-0 Cas Nooren (pen.), 5-0 Thomas Laming.

Noordhoek - Sprundel 1-1 (1-1) 0-1 Jovanni van Nijnatten (pen.), 1-1 Gijs Jansen.

Grenswachters - Gesta 2-2 (0-0). 52. Joris Koeleman 1-0, 74. Robbin Trumpi 1-1, 89. Nicky Verboven 2-1, 94. Joeri Janssen 2-2.
Gesta had te veel kansen nodig om te scoren en sneed zichzelf daardoor weer in de vingers. Door de late gelijkmaker bij Grenswachters hielden de mannen uit Galder en Strijbeek de schade nog enigszins beperkt.

Het was een wedstrijd die Gesta moest winnen, gistermiddag op bezoek bij Grenswachters. Aan een directe concurrent in de onderste regionen van de vierde klasse B kon een flinke tik uitgedeeld worden. Na afloop waren de complimenten echter weer voor Gesta, maar tijdens de lange busreis van Putte naar Galder was vooral de zure smaak van het gelijkspel voelbaar.

Gesta had gisteren in de eerste helft al een paar doelpunten moeten maken, maar het vizier stond weer niet scherp afgesteld. Vlak na rust kwam daar die bekende deksel op de neus, toen Grenswachters op 1-0 kwam. De ploeg van Anjo Wintermans bleef aandringen, maar pas in de 74ste minuut viel de gelijkmaker. 

Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Robbin Trumpi ontliep de buitenspelval, kwam alleen voor Van den Bosch en gaf de keeper geen kans met een bekeken schuiver. Zou het Gesta nu wel lukken om door te drukken? De ploeg bleef de aanval zoeken, maar liep toch wéér in het mes. Grenswachters liet zien hoe je wel met kansen omgaat en maakte vlak voor tijd de 2-1, via een kopbal. 

Dit lesje efficiëntie leek de bezoekers wederom veel te kosten, maar een offensief in de laatste minuten wierp zijn vruchten af. Joeri Janssen trok de stand weer gelijk met het hoofd, waardoor zijn ploeg nog een sprankje hoop mag houden op het ontlopen van de nacompetitie.

Zaterdag 20 april

DIOZ - EMMA 1-1 (0-1) 0-1 Michel van Pelt, 1-1 Robert van Hest.
,,Dat punt is dik verdiend’’, analyseerde DIOZ-trainer Cornee Willemsen. ,,Dennis Slooters was met een kopbal tegen de lat en een bal die van de lijn werd gehaald zelfs dicht bij de winnende treffer.’’

GESTA - HSC ‘28 2-3 (1-1) 1-0 Casper Riemsma, 1-1 Tobie Hopmans, 1-2 en 1-3 Sander Feijen, 2-3 Joeri Janssen.

Wernhout - BSC 1-3 (1-2) 0-1 Steven van Ginderen, 1-1 Marwin Antens, 1-2 en 1-3 Matteo Castro.