Volledig scherm
Hoge Vucht © Emma Coolen

Hoge Vucht mag nog altijd niet voetballen: derde keer dat duel wordt uitgesteld

De KNVB heeft voor de derde week op rij een streep gezet door de wedstrijden van de Bredase voetbalclub SC Hoge Vucht. De derby van het eerste team tegen WDS'19 van dit weekend gaat dus niet door.

Alleen in de eerste speelronde kwam de vierdeklasser in actie. Daarna mocht de club van de KNVB tegen VCW niet in actie komen vanwege een betalingsachterstand. Voorzitter Hassan Lammou vertelde eind september dat de achterstand een administratieve oorzaak had en dat zijn ploeg die week erna weer zou voetballen. 

Hij bleek het fout te hebben. Ook door de wedstrijd tegen Boeimeer van afgelopen week ging een streep. Bram Groot, woordvoerder van de KNVB, noemde het 'een probleem dat al langer speelt'. Tussen de bond en de club zijn al sinds vorige week gesprekken gaande, inhoudelijk kon de woordvoerder daar nog niks over zeggen. 

Zo komt er voorlopig dus geen eind aan de (financiële) perikelen rondom de Bredase club. Hoge Vucht (voorheen Barça) is de afgelopen jaren regelmatig slecht in het nieuws gekomen door onder meer geweldsincidenten, gestaakte wedstrijden en financiële problemen. 

De club voetbalt nu nog op sportpark De Wisselaar in Breda-Noord maar het is de bedoeling dat de club verhuist naar het Advendo-complex, waar ze dan een eigen, nieuw clubgebouw zou krijgen. Wethouder Daan Quaars zei eerder deze week dat hij de gesprekken met de KNVB af wil wachten voordat er een definitief besluit valt over de nieuwbouw.