Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Johan Gabriëls. Beeld voor online. © Jan Stads/Pix4Profs

Het serieuze amateurvoetbal heeft er een vijand bij: spelen in een bierelftal

columnHet serieuze amateurvoetbal heeft er een vijand bij. Spelen in een bierelftal is de nieuwe norm. Een gemoedelijke en gezellige vijand dat wel, maar desalniettemin levensgevaarlijk. Geven doet deze ploert de voetbalsport niks, hij neemt alleen maar. De slachtoffers worden steeds jonger.

De tijden dat een licht kalende dertiger na zijn laatste wedstrijd in het eerste, een lullig bosje bloemen én een dinerbon uitgereikt krijgt van de voorzitter liggen definitief achter ons. Het afhaakpercentage onder amateurvoetballers stijgt per seizoen. De redenen zijn divers, soms begrijpelijk, vaak dubieus. We nemen er een paar door.

  1. Indrukwekkende minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwinning op rij
    zondag 2E

    Indrukwek­ken­de minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwin­ning op rij

    Op het slechte hoofdveld van FC Tilburg nam Madese Boys drie punten mee naar huis. Rijen verloor van hoogvlieger en promovendus Roosendaal terwijl JEKA een late achterstand bij VOAB niet meer te boven kwam. Roosendaal lijkt klaar voor de topper van volgende week op het veld van Sarto. De generale repetitie tegen Rijen eindigde gisteren in 3-0. TSC wist op bezoek bij Beek Vooruit te winnen met 1-3. De minuut stilte voor Beek Vooruit - TSC was indrukwekkend.