Volledig scherm
PREMIUM
Johan Gabriëls. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

‘Het hart van Panter Pietersma wint het van zijn portemonnee. En dat is goed’

ColumnDe door deze krant uitgeroepen beste amateurvoetballer blijft de voetbalvereniging Halsteren trouw. De Zuid-Hollandse derdedivisionist SteDoCo (Sterk door Combinatie) had een imposante zak met geld klaar liggen om gebruik te maken van de diensten van Dinteloorder Ariën Pietersma (31). Al komt de club met een ‘offer-he-can’t-refuse’ , gevoelsmens als de stoere keeper is weigert hij tóch. Zijn hart wint het van zijn portemonnee. En dat is goed.

Als jeugdspelertje kegelt hij iedereen omver. Levensgevaarlijk. ‘Ga’de gij màr op gôôl staon, manneke’ , krijgt hij te horen. Binnen no time staat NAC op de stoep waar hij met de week beter en beter wordt. De KNVB roept hem zelfs op voor Oranje onder 13. Het zal voor hem bij dat ene toernooi (in Japan) blijven. Branieschopper als hij was, begaat hij een jeugdzonde en knijpt in het vliegtuig een stewardess in de kont. Daar is de formele jeugdbondscoach echter hé-le-maal niet van gediend. Hij ontploft. Einde interlandcarrière voor Ariën. Het tekent mannetje dat hij toen was. Keepers zijn gek, en Pietersma is de gekste. Later wordt hij fullprof bij NAC en die weelde kan hij moeilijk dragen. Hij doet werkelijk alles wat God verboden heeft en al die gekheid luidt het einde van zijn profcarrière in. RBC en Willem II proberen hem nog op te rapen maar het is te laat. Next stop Dijkse Boys, waar de wietlucht in de kantine nóg sterker is dan die van schraal bier en vette friet. Ook weer geen succes, club failliet. Na Dinteloord en Vlissingen strijkt de goalie neer bij de geel-zwarten van Halsteren. Daar vindt de trotse vader eindelijk rust in zijn imposante lijf.

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.