Volledig scherm
PREMIUM
Robèrt Frerichs © Pix4Profs/Iman Fase

Het glas van Hoeven-middenvelder Robèrt Frerichs is halfvol

Middenvelder Robèrt Frerichs (23)  gelooft ondanks de benarde situatie nog in handhaving met zijn ploeg Hoeven. ,,Wij zijn een karakterploegje.”

De laatste zes seizoenen kende de Hoevense vloot een uiterst succesvolle vaart. De wind in de zeilen. Maar na de verovering van de derde klasse A vorig seizoen zijn de schepen onder leiding van Kapitein Eric Koenraads nu in onrustig vaarwater terecht gekomen. Noem het maar gerust een storm. Het is de vraag of de veilige haven nog wordt bereikt. Matroos Robèrt Frerichs houdt het hoofd koel. ,,We zijn ons bewust van de situatie waarin we zitten, maar gaan niet als een kat in het nauw ineens vreemde sprongen maken. We hebben ons lot nog in eigen hand.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.