Volledig scherm
Archiefbeeld Rick van Loon. © Beeld Werkt

Hattrickheld Van Loon (Uno Animo) stelt wissel uit en velt Rijen

Zondag 2EHij stond op het punt om gewisseld te worden, maar beleefd weigerde Rick van Loon om naar de kant te gaan. De spits zei tegen de trainer, tevens zijn vader: ,,Pa, geef mij een momentje. Ik wil die derde maken.” En anderhalve minuut flikte de Uno Animo-spits het kunstje: 5-1.

Dat Uno Animo zo ruim van Rijen zou winnen, daar zag het in de beginfase niet naar uit. De bezoekers raakten de paal en daarna keurde de scheidsrechter na overleg met diens assistent een doelpunt af wegens buitenspel. De thuisploeg leunde achterover en sloeg toe in de omschakeling. Bodie Scholten opende de score, waarna Rick van Broekhoven de score verdubbelde.

Buitenspelgoal

Na rust kwam Rijen terug via Luc Heestermans, 2-1. Maar uit buitenspelsituatie bracht Rick van Loon de marge terug naar twee. Vreemd, vond Rijen-trainer Max Raeven. ,,Hier vraagt de scheidsrechter niks terwijl de vlag in de lucht wordt gestoken en in de eerste helft wel.”

Hij zocht geen excuses want zijn ploeg oogde niet altijd even scherp. Na die goal kreeg Jens van der Steen rood na een charge op de achillespees van Rick van Broekhoven. Hierna brak het Rijense verzet en completeerde Van Loon zijn hattrick.

Uno Animo – Rijen 5-1 (2-0). 6. Bodie Scholten 1-0, 12. Rick van Loon 2-0, 48. Luc Heestermans 2-1, 52. Rick van Broekhoven 3-1, 74. Rick van Loon 4-1, 77. Rick van Loon 5-1.