Volledig scherm
Zilveren Schoen Klassement BN DeStem. © Sander Koreman

‘Hattrick heroes’ vallen op in topscorersklassement

zilveren schoenEen raadsel, om de afgelopen speelronde mee af te sluiten: wat hebben Waspik, METO, Groen Wit, Sprundel, Noad’67, Moerse Boys en Halsteren zaterdag met elkaar gemeen? De oplettende lezer zal al een vermoeden hebben...

Alle genoemde clubs hadden afgelopen weekend een hattrick hero in de gelederen. Lesley Verschuren hielp zijn ploeg Waspik aan een overwinning, Gijs Verresen deed dat voor METO en Tijn van Galen was flink op schot voor het Bredase Groen Wit. 

Sprundel-speler Roy van den Broek had met drie goals een flink aandeel in de 1-6 zege op NSV, Mike de Nijs vond driemaal het net voor de zaterdagtak van Halsteren en reden tot juichen was er ook voor Noad’67 en Joost de Witte, die de eerste overwinning met zijn ploeg pakte. Tenslotte was het Pim Goossens die een hattrick aantekende voor zijn Moerse Boys.

De top-3 van het Zilveren Schoen-klassement blijft ongewijzigd, op één naam na: Ruben Maas leidt de dans, gevolgd door Robin van den Noort en Thomas Schilders. Goossens voegt zich bij het rijtje.

De top-10 (punten-goals):

1. Ruben Maas (Cluzona) 15-10
2. Robin van den Noort (Be Ready) 14-14
3. Thomas Schilders (Dongen) 12-8
     Pim Goossens (Moerse Boys) 12-8
5. Jorik Mijnhijmer (Baronie) 10,5-7
    Loek Schalk (Beek Vooruit) 10,5-7
7. Gijs Verresen (METO) 10-10
8. Jari Langermans (Right Oh) 9-9
     Rémon Koenen (Dongen) 9-6
    Francis Kabwe Manengela (Halsteren) 9-6
    Serdar Gül (Rijen) 9-6
    Roman Witting (Unitas'30) 9-6

Check het volledige klassement hier

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.