Volledig scherm
PREMIUM
Edwin Jaspers wordt omringd door spelers van Moerse Boys © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Hartverwarmend Rood-Wit staat voor wisseling van de wacht: ‘Tijd voor een nieuwe generatie’

Voorzichtig klateren aan de rand van het veld langzaamaan de handen op elkaar. Ietwat onregelmatig, want het is een wat vreemd gevoel. Rood-Wit heeft net tenslotte een ruime nederlaag geleden. De elf hoofdrolspelers hebben echter de harten van de snijdende wind trotserende supporters verwarmd. ,,We hadden lange tijd alles, maar zijn onszelf vergeten te belonen.”

Het zal komend seizoen een vreemd aangezicht zijn. Jarenlang werd er op ‘t Heike gebouwd. Aan een succesteam. Een talentvolle lichting die de lokale trots naar grote hoogte kon duwen. Met immer, bijna vijftien jaar lang, een geraamte waar nauwelijks aan getoornd werd. Boy van Steen, Christian de Jong, Marijn van Beers. Ze maakten alles samen mee. De bodem van de vierde klasse werd bijna aangeraakt. De entree van de hoofdklasse was in het vizier. Diverse kampioenschappen werden gevierd.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.