Volledig scherm
Sam van de Kreeke scoorde zaterdag voor ASWH © BSR Agency

Halsternaar Van de Kreeke gaat opnieuw de geschiedenisboeken in met doelpunt voor ASWH

Zijn naam stond al met gouden letters in de geschiedenisboeken van ASWH, maar zaterdag bereikte Sam van de Kreeke een nieuwe mijlpaal. De aanvaller uit Halsteren was de maker van de eerste goal ooit van zijn ploeg in de tweede divisie. 

Even terug naar vorig seizoen. Van de Kreeke was de man die ASWH naar de tweede divisie schoot. In de finale van de play-offs scoorde hij in de laatste minuut uit een vrije trap. De 23-jarige spits noemde het in gesprek met deze site ‘zijn belangrijkste doelpunt ooit’. Desondanks hield hij een dubbel gevoel over aan vorig seizoen. Van de Kreeke moest het voornamelijk doen met invalbeurten. 

Zaterdag debuteerde ASWH in de tweede divisie en de nieuwe trainer Rogier Veenstra had tegen Spakenburg meteen een basisplaats voor Van de Kreeke in petto. De spits - opgeleid door NAC en doorgebroken bij Halsteren en Dosko - betaalde het vertrouwen meteen terug. In de 59ste minuut tikte hij een voorzet beheerst binnen en tekende hij zo voor de eerste treffer ooit op het hoogste amateurvoetbalniveau. Uiteindelijk speelde de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht gelijk, ‘Samba Sam’ deed negentig minuten mee. 

  1. MOC'17 kanonnenvoer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24
    zondag 3A

    MOC'17 kanonnen­voer voor hongerig RBC, Hoeven met houdini-act langs HVV'24

    RBC leeft weer. Afgelopen zomer transformeerde de ploeg van trainer Koos Waslander tot een ware voetbalmachine. Met een half dozijn aan nieuwkomers in de basis walste in de tweede helft over MOC’17 heen: 7-2. Hoeven kende tegen HVV'24 een heuse houdini-act. Met tien man en een 1-3-achterstand ging Hoeven de rust in. Na rust kreeg de ploeg van trainer Eric Koenraads vleugels en boog het de achterstand om tot een 4-3-overwinning.