Volledig scherm
Jesse Mouws was weer belangrijk voor Moerse Boys: 2 goals, 1 assist © Pix4Profs / Joris Knapen

Halsteren wint topper, Moerse Boys boekt eerste (ruime) Hoofdklassezege

hoofdklasse BTwee toppers in de hoofdklasse B: Halsteren ontving IFC, Baronie ging op bezoek bij Unitas. Voor geel-zwart liep het weekend goed af, de Bredase ploeg kan dat niet zeggen. En Moerse Boys boekte de eerste zege van het seizoen.

Halsteren - IFC 4-1 

Een spectaculair begin in Halsteren, met drie doelpunten in acht minuten. De achterstand - opgedaan in de eerste minuut - werd al snel omgebogen in een voorsprong. Nishant Jagernath en Fouad Idabdelhay waren trefzeker. Nu rust maakte de thuisploeg de andere twee treffers. Thomas Marijnissen maakte zijn vijfde. De laatste treffer kwam van topschutter Idabdelhay, die alweer voor zijn achtste tekende. Halsteren blijft koploper. De Nijs was dik tevreden, met zijn spitsen en de rest van het team. ,,Voorin hebben we jongens met specifieke kwaliteiten. Maar ook daarachter heeft iedereen kneiterhard gewerkt.’’

Unitas - Baronie 1-0

Kevin Cornet dwarrelde een kleine tien minuten voor tijd binnen. Een poeier die houdbaar leek, maar doelman Michel van Butselaar verkeek zich. Het bleef bij dat ene doelpunt, waardoor de groen-witten voor het eerst dit seizoen puntloos huiswaarts keerden.  ,,Uiteindelijk was deze nederlaag onnodig”, concludeerde trainer Jurriaan van Poelje.

Moerse Boys - Nuenen 4-0

Eindelijk, moeten ze in Zundert gedacht hebben. De eerste zege is binnen. Eentje met een hoofdrol voor  Jesse Mouws. De spits maakte twee doelpunten en bereide er eentje voor. Voor rust stond het al 3-0 (twee keer Mouws, één keer Cas van den Broek) en in de tweede helft ging de voet van het gaspedaal af. Op aangeven van Mouws maakte spitsbroer Pim Goossens er nog 4-0 van.