Jurik Zimmerman was een plaag voor zijn tegenstanders.
Volledig scherm
Jurik Zimmerman was een plaag voor zijn tegenstanders. © pix4profs/gerard van offeren

Halsteren werkt tegen Leonidas aan doelsaldo en is voorlopig koploper

hoofdklasse BMet vier winstpartijen op rij gaat Halsteren als lijstaanvoerder de winterstop in. In die afsluitende reeks werd bovendien zestien maal gescoord. Mooie cijfers, stelde coach Ruud Pennings na de 6-2 zege op het zwakke Leonidas tevreden vast. ,,We voeren de druk op de concurrentie op.” De kraker tussen Gemert en Baronie werd afgelast, zodat de ranglijst bovenin een vertekend beeld geeft. 

De zes treffers tegen de Rotterdamse degradatiekandidaat zorgden echter voor het nodige optimisme op de Beek. Wel baalde Pennings van het laatste tegendoelpunt. ,,Anders komen we in doelsaldo gelijk met Gemert.’

Halsteren schoot uit de startblokken. Binnen de halve minuut miste Karim Didi een open kans, op aangeven van Jelle Voermans. Spits Robert Braber schoof met een subtiele voetbeweging juist voorlangs, na een bekeken voorzet van Jurik Zimmerman. Vervolgens kopte Braber naast, uit een vrije trap van Didi. In de achtste minuut leek arbiter Youri Pieters naar de stip te wijzen, nadat Zimmerman van achteren werd aangetikt. Op het laatste moment bedacht de leidsman zich, met een felle reactie van Didi als gevolgd. ,,Je durft hem niet te geven, man.”

Pareltje Zimmerman

Op het kwartier kreeg Zimmerman vrije doorgang, om daarna te lang te treuzelen met afdrukken. Uiteindelijk brak Francis Kabwe Manengela de ban, met een schot uit de tweede lijn: 1-0. Uit het niets kwam Leonidas langszij en moest Halsteren opnieuw beginnen. De thuisploeg had het geluk dat Zimmerman nog voor de pauze een briljante ingeving had. Van afstand pegelde de zelden scorende vleugelspits de bal in de kruising: 2-1.

Kort na de hervatting brak Jeroen Beerendonk het verzet van de bezoekers, nadat Perry Bierkens de bal met het hoofd had klaargelegd: 3-1. De vierde treffer was uit het boekje, met een weergaloze voorzet van Zimmerman, precies op het bolletje van Braber: 4-1. De tijd van gallery play was ondertussen in volle gang, met fraaie doelpunten als resultaat. Moerland tikte achter het standbeen de 5-1 in, na een mooie inleidende actie van Beerendonk. Een hakje van Thomas van der Spek vormde het Halsterse slotakkoord: 6-1. Op de valreep pikte El Morabit zijn tweede treffer van de middag mee: 6-2. Pennings maakte de tussenbalans op. ,,Slechts één keer verloren tot dusver, iets teveel gelijkgespeeld, maar we liggen op koers.’’