Erwin de Nijs
Volledig scherm
Erwin de Nijs © Camile Schelstraete

Halsteren-trainer De Nijs vindt verlengd contract onder de kerstboom

trainerscarrouselErwin de Nijs zal ook volgend seizoen de eindverantwoordelijke zijn bij het zondagteam van Halsteren. De trainer is bezig aan zijn eerste seizoen bij de hoofdklasser en dat heeft tot wederzijdse tevredenheid geleid, met contractverlenging als kerstcadeau.

,,Erwin is scherp, kritisch en doelbewust”, is technisch manager Ron van Nijnatten complimenteus over de hoofdtrainer. ,,Hij is ambitieus en vernieuwend en heeft aantrekkingskracht in de regio. Daarom willen we er alles aan doen om hem goed te faciliteren met een selectie die energie wil brengen op trainingen en in wedstrijden. Individueel is het goed genoeg, als team moet het beter”, gaat de technisch manager verder.

,,De aantekeningen die hij ons heeft meegegeven zijn duidelijk. Het doorselecteren binnen de huidige selectie, het vastleggen van een aantal dragende spelers of talenten en het verbeteren van de trainingsaccommodatie zijn zaken waar snel gehoor aan moet worden gegeven”, aldus Van Nijnatten.

Halsteren gaat voor komend seizoen wel op zoek naar een nieuwe assistent voor De Nijs. Mark Klippel, de huidige assistent, is bezig met het behalen van de UEFA-A-papieren en wil na dit seizoen weer als hoofdtrainer actief zijn. ,,Jammer, maar begrijpelijk”, reageerde Van Nijnatten.

Op sportief vlak gaat het goed met de hoofdklasser, die wederom meedoet om promotie naar de derde divisie. Daarbuiten kampt de verenging naar eigen zeggen met een gemeentelijk capaciteitsprobleem, mede door de groei van de jeugdafdeling en het voetbal op zaterdag en bij de vrouwen. ,,Daar wordt op dit moment grondig naar gekeken.”