Volledig scherm
Ruud Pennings. © Ruben Oreel

Halsteren strikt Ruud Pennings als nieuwe trainer: ‘Voor mij een stapje hogerop’

ZONDAG HOOFDKLASSE B – Ruud Pennings (55) is volgend seizoen trainer van hoofdklasser Halsteren. Hij wordt de opvolger van Frans Vermeulen. De Zeeuw tekent op De Beek een contract voor één seizoen met de optie voor een tweede jaar. Pennings ziet bij Halsteren meer mogelijkheden die bij zijn ambities passen.

Pennings is dit seizoen trainer van hoofdklasser Vlissingen, de nummer vier in de competitie waar Halsteren de zevende plek bezet. Daar volgde hij in maart Jurriaan van Poelje op. De trainer uit Vlissingen was daarvoor actief bij Hoek en Zeelandia Middelburg. Halsteren is voor Pennings de logische vervolgstap. ,,Ik wil graag trainen in de tweede of derde divisie.”

"Bij Vlissingen is het lastig om structureel door te groeien. Dus heb ik aangegeven dat ik verder wilde kijken." Toen kwam Halsteren in beeld. "Dat is een club die ook de ambitie heeft om op termijn naar de divisies toe te groeien. Het is een mooie club die op een structurele manier aan het groeien is naar een bepaald niveau. Voor mij is dat een stapje hogerop."

Ron van Nijnatten, technisch manager van Halsteren, is in zijn nopjes met de nieuwe trainer. ,,Zijn ervaring heeft de doorslag gegeven. Bovendien is hij goed in de omgang met spelers en bestuur. Hij zou een koningskoppel kunnen vormen met Peter Pijpers, aangezien hij de club al goed kent.” Of assistent-trainer Pijpers blijft, wordt later deze week bekend.

Pennings wordt bij Vlissingen opgevolgd door John Karelse, die van Goes overkomt.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."