Volledig scherm
Francis Kabwe Manengela was wederom belangrijk voor Halsteren. Hij zorgde voor de openingstreffer voor Halsteren in Zuid-Limburg. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Halsteren profiteert van verliezend Baronie

zondag hoofdklasse BZowel Halsteren als Baronie pakte zondagmiddag de bus naar Zuid-Limburg voor de duels tegen respectievelijk Minor en Groene Ster. Halsteren keerde met een glimlach op het gezicht terug na de 0-2-zege. Baronie kon de koppositie overnemen, maar verloor nipt met 1-0.

Halsteren begon sterk aan de wedstrijd, maar wist een aantal kansen niet in een doelpunt om te zetten. Zo was Robert Braber in de eerste tien minuten twee keer dicht bij de openingstreffer, maar de inzet van de oud-prof was niet zuiver genoeg.

Voor de openingstreffer moest Halsteren wachten tot de 57ste minuut. Topscorer Francis Kabwe Manengela prikte de 0-1 binnen. Een vlugge aanval via verschillende Halsteren-spelers belandde vervolgens voor de voeten van Jurik Zimmerman: 0-2.

Tien minuten voor tijd besliste Tom de Bonte de wedstrijd definitief in het voordeel van Halsteren. De Bonte dacht niet veel later ook nog de vierde treffer voor Halsteren te maken, maar de spits bevond zich op dat moment in buitenspelpositie.

Halsteren klimt daarmee over het verliezende Baronie en het gelijkspelende Gemert heen naar de tweede plaats.

Minor – Halsteren 0-3 (0-0) 0-1 Francis Kabwe Manengela, 0-2 Jurik Zimmerman, 0-3 Tom de Bonte.

Enkele kilometers verderop ging Baronie de bietenbrug op bij Groene Ster. Op het kunstgrasveld in Heerlerheide tastten beide ploegen elkaar af. Door het gelijkspel van koploper Gemert wisten Groene Ster en Baronie dat de koppositie in de Hoofdklasse op het spel stond.

Pas na rust werd de score geopend door de thuisploeg. Een snelle aanval van de thuisploeg belandde voor de voeten van Thom Vluggen die daar raad mee wist: 1-0.

Groene Ster – Baronie 1-0 (0-0) 1-0 Thom Vluggen.

  1. Indrukwekkende minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwinning op rij
    zondag 2E

    Indrukwek­ken­de minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwin­ning op rij

    Op het slechte hoofdveld van FC Tilburg nam Madese Boys drie punten mee naar huis. Rijen verloor van hoogvlieger en promovendus Roosendaal terwijl JEKA een late achterstand bij VOAB niet meer te boven kwam. Roosendaal lijkt klaar voor de topper van volgende week op het veld van Sarto. De generale repetitie tegen Rijen eindigde gisteren in 3-0. TSC wist op bezoek bij Beek Vooruit te winnen met 1-3. De minuut stilte voor Beek Vooruit - TSC was indrukwekkend.