Volledig scherm
Dongen-speler Jaap van der Waarden werkt zich langs de verdediging van Halsteren in een competitieduel. © Johan Wouters

Halsteren, Kozakken Boys en Dongen loten voor kwalificatie KNVB Beker

AMATEURVOETBAL - De loting voor de kwalificatierondes van de KNVB Beker werd zaterdag gehouden. Halsteren, Kozakken Boys en Dongen doen een poging de eerste reguliere ronde van het toernooi te bereiken.

Halsteren speelt woensdag 17 augustus tegen VVOG in Harderwijk. De winnaar van dat duel speelt een week later tegen Cappela in de tweede kwalificatieronde.

Dongen en Kozakken Boys spelen gelijk in de tweede ronde op 24 augustus. Zo nemen de kanaries het op tegen de winnaar van het duel OFC - Flevo Boys. Kozakken Boys reist naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen AFC.

De regionale clubs die zich kwalificeren spelen vanaf september om de beker tegen 35 clubs uit de Eredivisie en Jupiler League en acht kampioenen uit de Topklasse zaterdag en zondag.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."