Volledig scherm
Erwin de Nijs © Johan Van Der Heijden

Halsteren kiest voor Erwin de Nijs als nieuwe trainer met Mark Klippel als rechterhand

TrainerscarrouselErwin de Nijs (48) is volgend seizoen de nieuwe trainer van Halsteren. De Tholenaar tekent op De Beek voor twee seizoenen. Mark Klippel wordt assistent-trainer.

Dat wil dus zeggen dat Peter Pijpers, die momenteel het trainersduo vormt met Ruud Pennings, volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van de trainersstaf. De club wil Pijpers graag behouden en ziet voor hem een rol in het zogenoemde Technisch Hart weggelegd, samen met Van Nijnatten. Over de precieze invulling van die functie wordt in het begin van 2019 gesproken. Ook gaat Halsteren nog met de andere stafleden om de tafel. 

Deze week werd bekend dat hoofdklasser Halsteren na twee seizoenen niet verder gaat met eindverantwoordelijke Pennings, waarna de club daadkrachtig te werk ging en De Nijs uit de hoge hoed toverde. ,,We kiezen voor hem vanwege zijn voetbalvisie, de manier waarop hij wil werken staat ons aan. Erwin is vernieuwend, ambitieus en heeft mooie stappen gemaakt in zijn carrière. Bovendien is het een man uit de regio en een oud-speler van Halsteren", licht Ron van Nijnatten, technisch manager, toe. 

De Nijs

De nieuwe hoofdtrainer, De Nijs, is momenteel werkzaam bij tweedeklasser Tholense Boys. ,,Ik ben heel blij met deze kans, het is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Halsteren is een mooie club, ik heb ze een paar keer zien spelen en het ziet er naar uit dat ze een uitgebalanceerde selectie hebben, waar je veel kanten mee op kunt. Ik kijk er naar uit”, luidt zijn eerste reactie. Hij noemt Halsteren een ambitieuze club. ,,Maar ambitieus heeft niet alleen met het niveau te maken, maar ook met hoe de groep in elkaar steekt, hoe de faciliteiten zijn”, verklaart hij. 

De contacten tussen De Nijs en de afvaardiging van Halsteren waren er al langere tijd. ,,Elke winter had ik wel contact met Ron van Nijnatten, die ik nog ken uit mijn tijd bij RBC. Hij vroeg dan hoe het was met mij, met mijn carrière en ambities, gewoon uit interesse. En Frans Vermeulen (raad van advies, red.) ken ik ook uit die tijd én hij was mijn trainer toen ik speler was van Halsteren", omschrijft De Nijs zijn band met de clubmensen. Pas recent is het balletje dus gaan rollen. 

Zijn eerste stappen in het trainersvak zette De Nijs bij RBC, waar hij verschillende jeugdelftallen onder zijn hoede heeft gehad en ook hersteltrainer was. Op eigen benen stond hij bij WHS, dat hij voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de tweede klasse hielp. Momenteel is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij ‘zijn cluppie’ Tholense Boys, dat hij vorig seizoen naar de tweede klasse leidde. ,,Ik ben mijn vorige clubs onvoorstelbaar veel dank verschuldigd. Ik heb daar mooie tijden beleefd, de kans gekregen om op eigen benen te staan en ik heb het geluk gehad dat ik steeds een groep had die zich voor mijn werkwijze leende. Nu er nog alles aan doen om met Tholense Boys mooi af te sluiten.”

Klippel

Klippel (46) is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke bij Madese Boys en werkte daarvoor succesvol bij Cluzona. ,,Mark is jong en ambitieus, heeft goede resultaten behaald in zijn carrière”, licht Van Nijnatten toe. ,,We voorzien een mooie samenwerking met Erwin.”

,,Ik ga aan mijn UEFA A-opleiding (trainersdiploma TC1, red.) beginnen en dat combineren met mijn nieuwe rol bij Halsteren is voor mij bijna het ideale plaatje”, reageert Bredanaar Klippel. ,,Ik heb heel even overwogen om de cursus te combineren met hoofdtrainerschap, maar dat lijkt me heel pittig, dus voor mij is dit ideaal.”

,,Het is wel een iets andere rol, na tien jaar als hoofdtrainer gewerkt te hebben. Dat wordt even schakelen. Maar ik heb contact gehad met Erwin en daar zijn goede afspraken uitgerold. Ik ken hem nog uit onze gezamenlijke tijd als spelers bij Halsteren.”

Volledig scherm
Madese Boys-trainer Mark Klippel. foto: Else Loof / Pix4Profs