Volledig scherm
Halseren kampioen! foto Niels Krebbekx

Halsteren kampioen op eigen terrein

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Op één dag na exact 20 jaar na de titel in de hoofdklasse C, is Halsteren kampioen geworden in 2E van het zondagvoetbal. Destijds zorgden Ronald van Sliedrecht (2x) en Rob Swaans in Geldrop voor de 3-0-eindcijfers in een beslissingsduel tegen SV Meersen.

Gisteren schoten Stijn Baarendse en invaller Roy van Gils hun club twee decennia later naar de volgende titel. De zege tegen het al veilige Aardenburg kwam geen moment in gevaar. De Zeeuws-Vlaamse ploeg was na een schitterende reeks met vijf overwinningen en drie gelijke spelen zeker van behoud en had, behalve vele liters gratis geestrijk vocht, niets te winnen en te verliezen.Halsteren-Aardenburg 2-0 (1-0)
- 1-0 Stijn Baarendse, 2-0 Roy van GilsBSC-Dosko 2-0 (1-0)
- 1-0 Steven van Ginderen, 2-0 Maikel UbbinkBSC en Dosko hadden gistermiddag allebei iets om voor te strijden. BSC moest winnen om zeker te zijn van nog een seizoen in de tweede klasse en Dosko kon bij een verlies van Halsteren kampioen worden door te winnen. De Roosendalers trokken aan het langste eind en wonnen met 0-2. Het begin van de wedstrijd was hoopvol. Vanaf de aftrap ging BSC namelijk vol in de aanval wat in de eerste minuut al bijna tot een doelpunt leidde. Na deze veelbelovende eerste minuut werd de wedstrijd slechter en slechter. Veel kansen waren er niet, doordat de opbouw van beide kanten niet goed was.

TSC - RKDVC 2-0 (0-0) - 1-0 Nassim Asrih, 2-0 Jeffrey van Baal.

TSC heeft zich door met 2-0 van RKDVC te winnen verzekerd van de derde periodetitel. Komende donderdag mag het zich in de strijd om promotie al meten met PSV.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op, de 0-0 ruststand was dan ook logisch. TSC kwam beter uit de kleedkamer en was na rust heer en meester. Na een kwartier in de tweede helft was het Nassim Asrih die na een afvallende bal zijn ploeg op voorsprong bracht. Vervolgens wist Jeffrey van Baal na een pass van Jeroen van Leijsen de 2-0 aan te tekenen.

„We feesten nu wel, maar met de handrem erop,” wilde Sestig niet te vroeg juichen. „We mogen nacompetitie spelen maar hebben nog niets. Promotie zou een echte prijs zijn.”

Moerse Boys - Unitas 2-1 (2-0) - 1-0 Rens van Laerhoven, 2-0 Stefan Luyten, 2-1 Christiaan Perrier.

Ook Moerse Boys mocht een bescheiden feestje bouwen na afloop van de slotwedstrijd. Door met 2-1 te winnen van Unitas stelde het een langer verblijf in de tweede klasse veilig. De ‘Moer’ speelde behoudend, maar was via uitvallen uiterst gevaarlijk. Twee van die uitvallen leidden tot de comfortabele ruststand van 2-0.

Na rust maakte Unitas wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Moerse Boys trainer Ivo van Moergestel: „Fijn om zo mijn periode bij Moerse Boys af te kunnen sluiten. We trainen nog eenmaal en dan ga ik me richten op mijn volgende club, Rijen.”

Madese Boys - Uno Animo 5-2 (4-0) - 1-0 Dennis Marijnissen, 2-0 Erwin Timmers, 3-0 Richard Ramsteijn, 4-0 E.D., 5-0 Wouter de Laat, 5-1 Ruben van Loon (pen), 5-2 Matthijs Knapen.

Madese Boys-coach Freddy Kruijs kon zijn toekomstige club Uno Animo een dienst bewijzen door zijn laatste wedstrijd namens de Madenaren te verliezen. Uno had dan immers nog kans op de derde periodetitel. Dat deed Kruijs echter niet en door de 5-2 overwinning kan Madese Boys met opgeheven hoofd de tweede klasse verlaten.

RCS - Roosendaal 0-6 (0-3) - 0-1, 0-2, 0-3 Terry Jäger, 0-4 Jan Konings, 0-5 Thom van Uenen, 0-6 Menno den Braber.

Roosendaal had 3 punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. De drie punten werden vol overtuiging behaald, 0-6. De Roosendalers bezetten in de eindstand de 7e plaats.

De ploeg van trainer Reinald Boeren kwam goed uit de startblokken. Het team oogde scherp en was gebrand op de overwinning.

„We gingen niet uit van een nederlaag van concurrent BSC”, verklaarde Boeren. „Dosko moest winnen om nog aanspraak op de titel te kunnen maken. Zij gaven BSC dus ruimte en dan zijn onze buren gevaarlijk.”

Dat de buren gevaarlijk waren bleek: BSC won met 2-0. Met dezelfde cijfers leidde Roosendaal al na 10 minuten. Terry Jäger zorgde ervoor dat de nacompetitie voorlopig uit zicht was. Door nog voor rust een derde keer te scoren, tekende hij voor een loepzuivere hattrick.

Na rust liep Roosendaal gemakkelijk uit naar een nog ruimere voorsprong. Barry Perk maakte de 0-4. De 0-5 kwam van de voet van Thom van Uenen en de 0-6 mocht door Menno den Braber worden bijgeschreven.

Boeren was tevreden. „Zij speelden nergens voor maar we doen onszelf tekort door te zeggen dat zij het lieten lopen. Wij speelden vandaag gewoon heel erg goed. Dat het verkocht zou zijn is grote onzin. Wanneer je opzettelijk verliest doe je dat toch niet met 0-6.”Lees de complete wedstrijdverslagen van Halsteren-Aardenburg en BSC-Dosko in BN DeStem of op de iPad

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement