Volledig scherm
Unitas kroonde zich tegen Halsteren tot periodekampioen. © Jan Noorlandt

Halsteren houdt koploper Unitas in bedwang, Moerse Boys geeft royale voorsprong weg tegen Meerssen

zondag hoofdklasse bDe opdracht was op voorhand duidelijk voor Halsteren. De ploeg moest op bezoek bij Unitas winnen en hopen dat concurrent Juliana’31 punten verspeelde tegen EHC/Heuts. Het gebeurde allebei niet: door het 0-0-gelijkspel is Unitas de winnaar van de eerste periodetitel geworden.

Het lukte een na rust dominerend Halsteren niet om de topper bij Unitas naar zich toe te trekken. Het bleef in Gorinchem 0-0. Kort na de pauze was Fouad Idabdelhay het dichtst bij een treffer. Vrij voor de keeper lukte het de Halsterse spits niet om af te ronden. ,,Normaal gesproken tellen we die’', zei coach Erwin de Nijs over de beste kans van zijn ploeg. 

Halsteren begon goed aan het cruciale duel, met gevaarlijke kopballen van de in de basis gestarte Karim Didi en Perry Bierkens. ,,Daarna verloren we de controle, zonder dat we kansen hoefden weg te geven’', vond De Nijs. De tweede helft liet een heel ander beeld zien, met Halsteren als bovenliggende partij. In de slotfase was ook Thomas Marijnissen nog gevaarlijk met een kopbal. Het bleef echter 0-0. 

De Nijs had gemengde gevoelens bij die uitslag. ,,We zijn niet tevreden over het resultaat, wel over onze manieren van voetballen. We speelden als een team. Verdedigend maken we steeds betere keuzes. We zijn langer in balbezit. Jammer dat we niet meer deden met de ruimtes die er lagen.’’

Unitas - Halsteren 0-0.

Baronie liet in de Achterhoek opnieuw dure punten liggen. De baronnen keken al snel tegen een achterstand aan toen een vrije trap van Joey Belterman werd binnengekopt door Sjors Storkhorst. Yassine Mejres deed voor rust nog wat terug, maar kon niet voorkomen dat Baronie de kansen op de 1-2 onbenut liet.

RKZVC - Baronie 1-1 (1-1) 1-0 Sjors Storkhorst, 1-1 Yassine Mejres.

Moerse Boys liet in eigen huis onnodig de kaas van het brood eten. De thuisploeg domineerde lange tijd op het eigen sportpark De Akkermolen, maar kon tegen de nummer 12 de voorsprong niet vasthouden. Voor rust schoot Pim Goossens de thuisploeg op voorsprong.

24. Pim Goossens kopt 'm binnen. Moerse Boys op voorsprong. pic.twitter.com/F8D885YcGh

— BN DeStem Amateurvoetbal (@bndestemvoetbal) 10 november 2019

Ook in de tweede helft controleerde Moerse Boys de wedstrijd en leek het af te stevenen op de tweede thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg werd in het zadel geholpen door een snelle treffer van Jesse Mouws.

47. Moerse Boys op 2-0! Cruciale rol weer voor Pim Goossens. De spits zet druk, verovert en bedient Jesse Mouws. pic.twitter.com/laC3leu37D

— BN DeStem Amateurvoetbal (@bndestemvoetbal) 10 november 2019

Ondanks een tegentreffer via Richard Hannon in de 72ste minuut was het Moerse Boys dat op zoek bleef gaan naar de derde (en beslissende) treffer. Die kwam er niet: Joris Goossens kopte rakelings over. Tot overmaat van ramp kwam Meerssen in de slotminuten nog op gelijke hoogte: 2-2. Door het gelijkspel zakt Moerse Boys een plaatsje op de ranglijst.

Moerse Boys - Meerssen 2-2 (1-0) 1-0 Pim Goossens, 2-0 Jesse Mouws, 2-1 Richard Hannon, 2-2 Meerssen.