Volledig scherm
Man of the Match Mathew Amoah in actie voor Halsteren. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Halsteren herstelt zich met zege op IFC, Dosko verliest

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Halsteren heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag van vorige week. IFC werd thuis met 2-1 verslagen. Dosko leek lang op weg naar een gelijkspel op bezoek bij Gestel, maar ging in de slotfase onderuit: 0-1.

Voor de vierde keer dit seizoen vond topschutter Matthew Amoah het net. Dat deed de spits vorige week ook, tegen Quick, maar toen leverde dat niets uit. Nu was de goal van Amoah goed voor de 1-0, thuis tegen IFC.

Die voorsprong hield Halsteren goed vast. In de 64ste minuut was een counter goed voor de tweede goal van de thuisploeg. Rechtsbuiten Jurik Zimmerman haalde de trekker over: 2-0. Halsteren trok de zege over de streep, maar moest nog wel een tegentreffer slikken. In de 71ste minuut veroorzaakte Arien Pietersma een strafschop, die door IFC benut werd: 2-1. Daar bleef het echter bij, waardoor Halsteren de vierde zege van het seizoen boekte en met 13 punten uit 6 wedstrijden aansluiting houdt met de top.

Dosko heeft het lastiger. De ploeg van Peter Sweres bleef dankzij enkele fraaie reddingen van Nick Lodiers lang op de been, op bezoek bij Gestel. Een punt leek binnen, maar dat was buiten de spannende slotfase gerekend. In de 91ste minuut kwam Gestel op 1-0 en bezorgde Dosko daarmee een grote kater. Dosko-trainer Peter Sweres noemde het verlies onnodig. "In die fase van de wedstrijd moet je een bal resoluut wegwerken.''

Halsteren - IFC 2-1 (1-0) - 21. Matthew Amoah 1-0, 65. Jurik Zimmerman 2-0, 72. Danny Slingerland 2-1 (pen.).

Gestel - Dosko 1-0 (0-0) - 90+2: Carsley Mathilda 1-0.