Volledig scherm

Halsteren gaat door na strafschoppen in Harderwijk (1-1, 3-5 na strafschoppen)

KNVB BEKER - Halsteren heeft zich in Harderwijk verzekerd van een plekje in de volgende voorronde van het toernooi om de KNVB-beker.

De wedstrijd tegen derdedivisionist VVOG eindigde in 1-1 waarna Halsteren na de verlenging de strafschoppen beter nam. Halsteren speelt nu komende week de tweede ronde tegen Capelle.

Net na rust kwam VVOG op 1-0 door een goal van Wilko Braam. Tien minuten voor tijd maakte Matthew Amoah gelijk vanaf elf meter: 1-1. Een verlenging volgde. Daarin kreeg Halsteren een tweede penalty, maar nu werd de inzet van Amoah gekeerd. Omdat er niet meer gescoord werd, volgden er strafschoppen. In die reeks werd doelman Ariën Pietersma de grote held. Hij stopte de pingel van Wesly de Klein en schoot zelf de beslissende binnen.

Vorig jaar kwam Halsteren ook al uit in het landelijke bekertoernooi. Toen was FC Lisse (destijds Topklasse) te sterk: 2-1. Nu ontvangt Halsteren woensdag 24 augustus Capelle (derde divisie zaterdag) in de tweede ronde.

Volledig scherm
7-08-2016 Jurik Zimmerman : Harderwijk - Nr 45, Jurik Zimmerman tijdens KNVB Bekerduel: VVOG - Halsteren in Harderwijk © Ruben Schipper Fotografie
  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."