Volledig scherm

Halsteren gaat door na strafschoppen in Harderwijk (1-1, 3-5 na strafschoppen)

KNVB BEKER - Halsteren heeft zich in Harderwijk verzekerd van een plekje in de volgende voorronde van het toernooi om de KNVB-beker.

De wedstrijd tegen derdedivisionist VVOG eindigde in 1-1 waarna Halsteren na de verlenging de strafschoppen beter nam. Halsteren speelt nu komende week de tweede ronde tegen Capelle.

Net na rust kwam VVOG op 1-0 door een goal van Wilko Braam. Tien minuten voor tijd maakte Matthew Amoah gelijk vanaf elf meter: 1-1. Een verlenging volgde. Daarin kreeg Halsteren een tweede penalty, maar nu werd de inzet van Amoah gekeerd. Omdat er niet meer gescoord werd, volgden er strafschoppen. In die reeks werd doelman Ariën Pietersma de grote held. Hij stopte de pingel van Wesly de Klein en schoot zelf de beslissende binnen.

Vorig jaar kwam Halsteren ook al uit in het landelijke bekertoernooi. Toen was FC Lisse (destijds Topklasse) te sterk: 2-1. Nu ontvangt Halsteren woensdag 24 augustus Capelle (derde divisie zaterdag) in de tweede ronde.

Volledig scherm
7-08-2016 Jurik Zimmerman : Harderwijk - Nr 45, Jurik Zimmerman tijdens KNVB Bekerduel: VVOG - Halsteren in Harderwijk © Ruben Schipper Fotografie
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.